JUNIOR & UNGDOM

AIK HOCKEY ÄR MYCKET MER ÄN DET DU SER PÅ HOVET

Många förknippar AIK Hockey med ett A-lag som varje vecka och minst 26 gånger under säsongen lockar över 120 000 åskådare till Hovet. Vår vision är tydlig och uttalad: AIK ska ta sig tillbaka till SHL och återigen bli en ledande svensk hockeyklubb. AIK är en elitförening, men mycket mer än så.

Vår junior och ungdomsverksamhet med 350 ungdomar i åldern 5-19 år fyller en mycket viktig funktion och är en fundamental del i att förverkliga vision; att AIK Hockey också skall etablera sig bland de främsta verksamheterna inom ishockey i Sverige, vilket även gäller för vår junior- och ungdomsverksamhet där utbildning för framtiden är alltmer prioriterat. Våra barn och ungdomar är den grund hela föreningen vilar på och när AIK Hockey spelade semifinal 2012 härstammade 65 % av spelarna från AIK Hockeys egna ungdomsled. Vår juniorverksamhet är utvecklingsinriktad och syftar till att utbilda samt fostra framtida seniorspelare och förebilder i samhället. Och på sikt också NHL-spelare. I de yngre åldrarna är det utövandet och deltagandet som står i centrum.

AIK Hockey har som strävan att fortsätta att aktivt verka för att skapa goda förutsättningar för att bedriva en bredd och elitverksamhet med hög kvalitet och en kontinuerlig satsning på Hockeygymnasiet. Det är också angeläget att vi bidrar till utvecklingen i regionen, framförallt genom ett tätare samarbete med hockeyklubbarna i norrort.

Vårt damlag spelar i SDHL, den högsta serien för damhockey i Sverige och är också en viktig del i AIK Hockeys ambition att erbjuda mångfald och möjligheter för både pojkar och flickor att spela ishockey.

Som framgår av innehållet i denna broschyr är möjligheterna många och det är min förhoppning att du som läser detta på något sätt vill vara med stötta våra dam-, junior- och ungdomslag

Anders Olson, VD AIK Hockey