Talangfull back till AIK

30 april 2020 12:00
herr

Oliver Horrsell stod för en fin insats i Väsby under säsongen som gick och blev belönad ett kontrakt i AIK. – Det känns jättekul att vara tillbaka, säger Oliver.


Backen Oliver Horrsell spelade sitt sista år i J20 i AIK och är nu tillbaka i klubben.

– Det känns jättekul att få komma tillbaka. Jag tränade med laget året som gick så det är kul att de gillade vad de såg.

AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi berättar att de får in en spelare som trots sin storlek alltid går in först i närkamperna.

– Oliver var en av Väsbys bästa backar under förra säsongen och besitter en bra skridskoåkning, energi och attityd. Han är även, trots sin storlek, väldigt tuff och går alltid in först i närkamperna.

Just storleken är något som Oliver har vänt till sin fördel.

– Jag må vara liten till storlek för att vara back men jag är desto mer rörlig och gillar att ha mycket puck, säger han och berättar vad som gjorde att han hade en sådan succéartad säsong i fjol:

– Vi hade en kärna vi kunde bygga vidare på från säsongen innan och sedan rullade det på bra. För min del var det min bästa säsongen hittills. Sedan finns det alltid delar att jobba med men överlag är jag väldigt nöjd med min prestation.

Utmaningen att kliva upp en division tror han kommer vara inspirerande.

– Spelet kommer gå fortare och alla spelare är lite skickligare än i HockeyEttan. Men det är något jag bara ser fram emot. Jag kommer kunna bidra med mitt offensiva spel och hoppas kunna vara en stabil back som laget kan lita på.

Kontraktet med Oliver Horrsell sträcker sig över säsongen 2020/21.