Oscar Nord förlänger: "AIK är hemma för mig"

15 april 2019 17:00
Herr

Forwarden Oscar Nord förlänger med AIK Hockey och stannar i klubben ytterligare en säsong. – AIK är en bra miljö för mig. Här kan jag utvecklas, säger forwarden.


– Det känns naturligtvis väldigt roligt. Jag känner att jag har tagit stora kliv här och AIK är en bra plats för mig att utvecklas, berättar Oscar Nord efter att ha kritat på för ytterligare en säsong i klubben.

– AIK är en storklubb med många supportrar. Det ställs krav här som det kanske inte gör i en mindre klubb, vilket är viktig för mig. Med tydliga krav känner jag att jag kan utvecklas ytterligare.

Sportchefen Anders Gozzi är nöjd att kunna knyta Nord till laget över kommande säsong.

– Oscar Nord visade förra säsongen att han är en duktig center och vi tror att han kommer kunna utveckla det offensiva spelet ännu mer.

Första året i AIK utvecklades Oscars spel, men han känner samtidigt att det finns ytterligare steg att ta.

– Så är det. Vi spelade många viktiga och stora matcher förra säsongen inför fullsatta läktare. Bara det har gjort mig till en bättre spelare. Det är en sak att vara på läktaren när det är fullt, vilket jag själv varit när jag var liten, mot att vara nere på isen inför 8094 åskådare. Det är mäktigt men man måste också lära sig hantera det trycket.

Gör allt för att vinna matcher med AIK

#26 blev under fjolårets säsong en favorit bland många på Hovets läktare. Något huvudpersonen själv uppskattar.

– Det är självklart väldigt roligt och ett bevis på att jag gjort något bra. Även fast min roll kanske inte gör att man syns i de avgörande ögonblicken på isen hoppas jag alla förstår att jag gör precis allt jag kan för att vinna matcher med AIK.

Just rollen som den defensive centern är något som Oscar känner sig tillfreds med. Men han tror sig kunna ta sig an en större roll i laget kommande säsong.

– Jag tycker att jag gjorde det bra förra säsongen men jag känner samtidigt att jag kan axla en större roll. Det har jag i mig.

Oscar passar även på att skicka en hälsning till alla AIK-supportrar.

– Jag hoppas att alla sluter upp bakom laget och att vi ses på Hovet när säsongen startar. Kom och stötta oss!

Ett sätt du kan stötta laget är genom att boka ditt säsongskort. Det gör du här ››

Kontraktet med Oscar Nord är skrivet över kommande säsong.