Ricard Blidstrand tillbaka i AIK: "En dröm att få spela i AIK-tröjan på Hovet"

12 april 2019 11:30
Herr

Efter drygt 10 år är backen Ricard Blidstrand tillbaka i Stockholm och kommer nästa säsong att bära den svartgula tröjan. – Det känns riktig bra att få vara tillbaka, säger han.


Efter säsongen 2009/2010, som slutade med en kvartsfinalförlust i SM-slutspelet för J20, lämnade Ricard AIK. Nu, drygt 10 år senare, är han tillbaka.

– Jag är väldigt glad, det var här jag började min utbildning och jag har även vunnit SM-guld med AIK (J18 säsongen 2008/2009). Men jag har inte spelat några A-lagsmatcher för AIK så detta är väldigt stort för mig, säger en glad Blidstrand på telefon.

Ricard är för tillfället i Blekinge med familj och vilar upp sig inför försäsongen som drar igång den 23 april.

– Allt för lugnt kan jag dock inte ta det. Vi kommer ha lite tester när vi ses så det gäller att hålla igång. Det får inte bli en chock när man sätter igång igen.

Drygt 10 år har gått sedan han drog på sig den svartgula tröjan. Ricard menar på att det inte är samma spelare som nu kommer tillbaka.

– Jag är en mer defensiv spelare nu. Efter min juniortid i AIK hamnade jag i Kanada där jag fick en defensiv roll men det var mest att spela sarg ut. Det tog ordentlig fart när jag skrev på för Karlskoga. De behövde en defensiv kugge och jag tog på mig den rollen och växte mig in i den, säger han men påpekar att han fortfarande kan vara ett hot framåt.

– Jag ser mig själv som en tvåvägsback och under de två senaste säsongerna fick jag mer förtroende framåt och kunde även utveckla det spelet.

Klubbens sportchef Anders Gozzi instämmer i beskrivningen.

– Ricard är en bra tvåvägsback som kommer från en stark säsong i Karlskoga. Hans styrka sitter främst i det defensiva spelet och i hans skridskoåkning. Att han dessutom är AIK:are är extra roligt.

Ricard kommer som sagt från en stark säsong men starten var oroande.

– Jag åkte på en fraktur och var borta under inledningen men därefter tuffade det på och jag blev bara bättre och bättre. Jag prickade formen lagom till slutspelet. Det brukar vara så för min del, att jag är som starkast på våren, berättar Ricard.

Att han nu får spela med AIK-publiken i ryggen är något han ser fram emot.

– Det har varit en dröm att få spela i AIK-tröjan på Hovet. Jag har själv suttit på läktaren när jag var liten. Som spelare kommer jag främst ihåg playoff-mötet mot AIK för två säsonger sedan. Vi (Karlskoga) förlorade rätt rejält och det var ett ordentligt tryck på läktaren. Man märkte att spelarna lyftes av stödet de fick. Att nu själv få känna det stödet känns bra, säger han.

Kontraktet med Ricard Blidstrand är skrivet över kommande säsong.