Anton Karlsson klar för AIK

18 maj 2020 14:00
herr

Den offensivt duktige forwarden Anton Karlsson är klar för AIK. – Det ska bli väldigt kul att få representera klubben, säger Anton.


Anton lämnade Sverige och Leksand för spel i den Österrikiska ligan ifjol och gjorde succé. På 48 matcher noterades han för 34 poäng i klubblaget Villacher SV och med det landade han på en femteplats i lagets interna poängliga. Nu går flyttlasset till Sverige och AIK.

– Det var kul att få testa något nytt och komma iväg. Erfarenheter av att få testa på en annan hockey har stärkt mig som hockeyspelare och det känns som jag tog stora framsteg, framför allt mitt offensiva spel och min puckbehandling, säger Anton som ser fram emot att få spela i AIK kommande säsong:

– Det ska bli väldigt kul att få representera AIK. Som alla ser har klubben fått ihop ett intressant lag och det ska bli spännande att se hur långt vi kan gå.

Utöver att sina offensiva egenskaper känner Anton att han kan bidra med andra kvaliteter.

– Jag känner att jag kan bidra med mitt hårda jobb, som jag alltid vill stå för. Att sätta laget före jaget och blocka skott är något jag värdesätter lika mycket som mitt offensiva spel.

Sportchefen Anders Gozzi om sitt senaste tillskott till lagbygget:

– Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss Anton. Han kommer, utöver sin karaktär, även bidra offensivt. Ett spel vi känner att han har möjlighet att utvecklas ännu mer.

Anton ansluter till laget i augusti och kommer att drillas av lagets fystränare fram till dess.

– Jag kommer prata med Andreas Simensen så får vi lägga upp ett program. Något som är säkert är att det kommer bli slitsamt i alla fall, berättar Anton som vill hälsa till AIK-supportrarna:

– Det ska bli kul att få komma till Hovet, hoppas bara corona är borta då så vi får chansen att spela inför fullsatta läktare. Det är en häftig känsla.

Anton kommer bära #96 och kontraktet sträcker sig över säsongen 2020/21.