Tre spelare på tryout
Publicerad: 2019-04-26
herr
AIK tar in tre spelare på tryout under försäsongen som kommer tävla om att få chansen att spela i den svartgula tröjan i höst.

De tre spelare som har tillkommit till truppen under försäsongen är:

Alfons Malmström (back)

Sebastian Frantz (center)

Fabian Ilestedt (forward)

Alfons Malmström blev draftad av Detroit Red Wings år 2016 i den fjärde rundan och #107 totalt. Backen spelade förra säsongen med Boden i division 1. Klubbens sportchef Anders Gozzi ser en stor potential i den unge backen.

– Det är en bra tvåvägsback som är kraftfull i sitt spel och har spelat mycket i Boden. Han har kommit tillbaka från skador och är en stor talang. Vi tror han har stora möjligheter att utvecklas i AIK.

En annan som ansluter till laget under försäsongen är Sebastian Frantz, en talangfull center.

– Sebastian har tidigare spelat i HockeyAllsvenskan och var under fjolåret i USA där han skaffade sig erfarenhet. Han har mycket spel i sig och ett bra spelsinne med stor utvecklingsmöjlighet, berättar Anders Gozzi.

Forwarden Fabian Ilestedt kommer senast från Nybro Vikings i division 1. Fabian har de två senaste säsongerna snittat ca en poäng per match men fick delar av fjolåret förstört på grund av skada. Nu är han dock redo att ta sig an utmaningen att ta en tröja i AIK.

– Fabian opererade höften förra säsongen men är nu fräsch och redo. I Fabian ser vi en stark skridskoåkare och kan göra det oväntade på isen. Det är en som bryter mönster i spelet, berättar Anders Gozzi.

Tryout-kontrakten sträcker sig fram till 31 augusti.

AIK Ishockey