AIK förlänger med Anton Blomqvist till 2023/2024

10 augusti 2022 15:00
Herr

AIK Hockey förlänger med A-lagets huvudtränare Anton Blomqvist, kontraktet förlängs med 1 år och sträcker sig därmed över säsongen 2023/2024.


Anton Blomqvist, blott 32 år, kom till AIK Hockey som assisterande tränare inför säsongen 2020/2021. Men efter en omorganisation i A-laget klev han i januari 2021 in i rollen som huvudtränare istället. Den gångna säsongen var 'Blommans' första hela säsong som huvudtränare i AIK, och inför den kommande säsongen förlänger man även kontraktet med ytterligare ett år.

–Vi är väldigt glada att Anton har valt att förlänga sitt avtal, vilket gör att hans avtal nu löper över säsongen 23/24. Anton är en ung men framförallt enormt driven och engagerad tränare som varje dag strävar efter att bli bättre som ledare och tränare, vilket smittar av sig på laget i sin utveckling, berättar sportchef Christoffer Malm.

–Vi har nu både huvud- och assisterande tränare med avtal över de två kommande säsongerna vilket bidrar till kontinuitet i båset. Detta är viktigt för oss i AIK och vi ser ett bra samarbete mellan Anton och Martin där de kompletterar varandra bra som ledare, avslutar Malm.

Anton Blomqvist är stolt över att få kalla AIK och Stockholm hemma en tid framöver.

–Jag är stolt och glad över att vara kvar i AIK ytterligare ett år. Stockholm har blivit hem för mig och min sambo och vi trivs väldigt bra här, inleder Anton och fortsätter:

–Jag tror på det vi gör i AIK och jag vill fortsätta att vara en del av det. Vi behöver ta steg både på och utanför isen för att kunna vara med och utmana varje år. AIK har en fin historia att vara stolt över, nu är det dags att skapa nya minnen och framgångar.

Kontraktet med Anton Blomqvist är skrivet över säsongen 2023/2024.