Roger Melin tillbaka i AIK

17 februari 2020 14:26
herr

AIK Hockey och Roger Melin ingår på nytt ett samarbete där Roger Melin går in som ny huvudtränare för laget resterande del av säsongen. – Det kändes som en självklarhet att hjälpa till, säger Roger Melin.


Sportchefen Anders Gozzi om beslutet att ta in Roger Melin som därmed ersätter Bobo Simensen som ny huvudtränare för laget:

– Bobo kom in med ett stort hjärta och entusiasm, dock har inte resultaten fallit väl ut och därför gör vi ett nytt skifte i ledarstaben där vi nu får in kanske Sveriges bästa tränare i ett sådant här läge, säger Gozzi och fortsätter:

– Vi hoppas detta medför en nytändning och att samtliga i laget tar fram en stolthet och en kunskap vi vet att truppen besitter till de sista matcherna på säsongen.

Roger Melin berättar att det var en självklarhet att hjälpa till när han fick frågan.

– Det kändes naturligt att försöka vara delaktig och jag ska göra det jag kan för att hjälpa till, säger han och utvecklar:

– Jag har varit med vid liknande situationer tidigare där det varit en stor press på laget och jag kan förhoppningsvis bidra med att få in ett lugn i truppen och försöka hitta en glädje.

Första träningen med laget genomförs imorgon.

– Vi kommer inleda med att gå igenom riktlinjer för hur vi ska spela. Främst försvarsspelet men även vissa offensiva inslag kommer vi att jobba med. Sedan är det match dagen efter, vilket gör att vi inte har mycket tid på oss.

Roger Melins första match som ny tränare i AIK är nu på onsdag då Västervik kommer på besök.

– Det ska bli kul att få vara med i båset igen. Man får en kick av att vara med, sedan är läget för laget prekärt men vi ska göra det bästa av situationen, säger han.

Kontraktet med Roger Melin sträcker sig över säsongen 19/20.

AIK Hockey vill passa på att tacka Bobo Simensen för sina insatser i klubben.

Biljetter till hemmamatchen mot Västervik köper du här ››