Daniel Torgersson lånas in

31 augusti 2021 13:59
herr

AIK Hockey är överens med Frölunda HC om att låna in forwarden Daniel Torgersson över hela säsongen.


Idag står det klart att den unga forwarden Daniel Torgersson lånas in från Frölunda HC.

–Daniel är en stor och kraftfull spelare med bra fart på skridskorna. Han är otroligt bra på att med sin storlek skapa yta till sina medspelare samt svår att ta pucken ifrån. Daniel hade en tuff säsong förra året där en skada satte stopp för spel, men det ska bli väldigt kul att vara med på Daniels fortsatta resa och utveckling som spelare, berättar sportchefen Christoffer Malm.

–Vi vill samtidigt tacka Frölunda för en bra dialog genom denna process, samt för detta säsongslån av Daniel, avslutar han.

Daniel Torgersson är storväxt ung forward som anslöt till Frölundas U16-lag 2017, och har sedan dess fått testa på både SHL- och landslagsspel.

–Tiden i Frölunda hittills har varit bra, vi har haft hög kvalité på träningar och bra lagkamrater samt ledare. Det har utvecklat mig både som hockeyspelare och person, berättar Daniel.

Nu väntar en säsong i HockeyAllsvenskan hos AIK Hockey för forwarden som ser fram emot utvecklingsmöjligheterna i ligan. Daniel, som var skadad hela förra säsongen, hoppas nu att få spela så mycket som möjligt och vinna matcher igen.

–Frölunda är ett väldigt bra lag med många forwards. Jag behöver få speltid och är därför mycket nöjd med utlåningen till AIK, det blev den bästa lösningen.

–HockeyAllsvenskan är en liga med hög nivå, det är bra lag med många duktiga spelare så det blir en rolig utmaning, tycker han.

Daniel Torgersson är med sina 190 cm och 90+ kg en stor pjäs som trots det är en skridskostark forward. I AIK hoppas han kunna utvecklas och bli mer effektiv i sitt spel generellt.

–Jag gillar att ta mig till kassen och skjuta, inleder han.

Hans statistik med ett högt poängsnitt genom karriären stärker hans ord. Men han är ödmjuk när det nämns.

–Jo men att göra poäng är väl en av mina styrkor, det skulle jag säga, jag har ju ändå fått med mig lite poäng nu under några år.

Utöver ödmjukheten beskriver sig Daniel vara en social och glad person som har lätt till skratt. Han är också ärlig och erkänner att han ’nog glidit på en räkmacka och fått allt serverat’ då flytten till Stockholm är första gången 19-åringen får bo själv.

–Det blir en liten prövning nu. Men det känns bra att få prova på något nytt och ta mer ansvar, det ska bli kul! Erkänner han.

Daniel ansluter till laget under veckan och kommer att vara med under hela säsongen.

–AIK är en anrik förening som varit med länge både i SHL och i HockeyAllsvenskan. Det känns som att de fått ihop ett bra lag som vill vinna, och det vill jag också. Det ska bli roligt med nya utmaningar och nytt lag, säger Daniel och fortsätter:

–Förhoppningarna är som sagt att utvecklas både som spelare men även som person. Jag vill få spela mycket, och självklart vinna matcher!

Utlåningen av Daniel Torgersson gäller över hela säsongen 2021/2022 och han kan ett fåtal gånger återvända till Frölunda HC vid eventuella skadeproblem.