AIK Hockey Summit 2019 genomförd med stort engagemang
Publicerad: 2019-07-08
Lördagen den 29 juni samlades nästan fyrtio personer från olika delar av hockeyverksamheten. Syftet var att dela bilden av var vi står idag och vart vi är på väg de kommande tre till fem åren.

Supporterföreningar, sponsorer, delägare, anställda, styrelse, valberedning och andra nyckelpersoner träffades den 29 juni. 

Dagen var väldigt interaktiv och landade i stor samsyn runt de viktigaste områdena att arbeta vidare med. Högst upp kom arena- och Campusfrågan där klubben siktar långsiktigt att hela verksamheten ska vara på ett stället.  Värdegrundsarbetet, vikten av att utveckla den kommersiella plattformen och vårt IR-arbete mot potentiella investorer/delägare kom också högt upp på agendan.   En av de som var närvarande på mötet var Petteri Olsen från Norwegian. 

– Jag hoppas att klubben fortsätter i samma spår och tar ytterligare kliv. AIK Hockey är på rätt väg framåt och behöver fortsätta med underhållning och öka sitt arenaevenemang.

Styrelsen och ledningen är överens om att vi bör formalisera fem projekt/kommittéer som mappar upp mot ovan nämnda mål och utmaningar. Peter Säll, styrelseledamot i AIK Ishockey AB, ser ljust på framtiden. 

–  Det finns en revanschlusta bland oss alla, säger han och betonar vikten av att personer från olika delar av klubben närvarade.    – Alla är ambassadörer för klubben. Vi alla måste ha samma story. Det finns en vilja att vi ska göra något tillsammans och då är det viktigt att vi har samma målbild.    Något Lotta Österling från Black Army instämmer i.

– Dessa typer av möten är viktiga och att då bjuda in supporterföreningarna som kan hjälpa till att utveckla idéer till något mer konkret är viktigt.      Representanter från styrelsen kommer att leda arbetet i respektive grupp. Grupperna kommer att sättas samman såväl internt som externt med den vilja och kompetens som erfordras.

Styrelsen & VD