Inför derbyt 2/11
Publicerad: 2022-10-21
Det första derbyt 2/11 kommer att spelas utan sektioner dedikerade för bortasupportrar.

Inför säsongen planerade AIK Hockey att genomföra våra två Stockholmsderbyn på Avicii Arena, för att möjliggöra för publik från såväl hemma- som bortalag.

Den senaste tidens incidenter på landets idrottsarenor, däribland söndagens derby på Tele2 Arena, har inneburit en förändrad kravbild utifrån en ny säkerhetsanalys samt ökade utmaningar vad gäller logistiken för vår organisations resurser.

Vår bestämda uppfattning är att vi vill genomföra matcherna som de hockeyfester de ska vara men som situationen är just nu kan vi inte garantera säkerheten vid ett derby med både hemma- och bortasupportrar på plats. Därför kommer derbyt den 2/11 att spelas utan sektioner dedikerade till bortasupportrar. I och med detta ser vi att vi kan arrangera ett säkrare arrangemang.

Frågor och svar:

Hur påverkar det här mig som köpt biljett till Djurgårdsklacken eller kortsida 2/11?

Din biljett kommer att återköpas och ej vara brukbar, full återbetalning kommer att genomföras. Återköp och återbetalning påbörjas måndag 24/10 och detta beräknas ta cirka 5-10 bankdagar innan samtliga återbetalats

Får jag gå på derbyt som bortasupporter om jag sitter på sittplats?

För att upprätthålla säkerheten på matchen förbehåller arrangören sig rätten att kunna avvisa dig som bortasupporter om så skulle krävas.

Hur länge varar det här beslutet?

Beslutet varar tillsvidare, tills annan information ges.

Varför tillåter ni inte bortaklack när man tillåter det i fotbollen?

Vi har uppmärksammat ett ökat antal incidenter på landets olika idrottsarenor och anser att med det nya rådande säkerhetsläget, inte är säkert att genomföra matchen på Avicii Arena med supportrar från båda lagen närvarande.

AIK Ishockey