Ny SM-guldvinnare till AIK Hockey
Publicerad: 2018-05-30
NYHET
Backen Felicia Linder, senast i Luleå, är klar för spel i AIK Hockey kommande säsong. – När det blev klart att Jared skulle till AIK ville jag också till klubben, säger Felicia.

Felicia Linder följer samma spår som Emma Eriksson och Anna Amholt som båda lämnade Luleå för AIK för kommande säsong.

– Det var mysigt i Luleå, det var nära till allt men det är som man säger: ”borta bra men hemma bäst”.

Stockholmstjejen har tidigare i karriären representerat både Segeltorps iF och Djurgårdens IF men kommer nästkommande säsong att representera den svartgula föreningen.

– Jag trivdes väldigt bra i Luleå men jag kände själv att jag ville ha en större roll i laget och det känner jag att kan få i AIK, säger hon som även är väldigt glad att få återförenas med Jared Cipparone:

– Jag har haft Jared tidigare, det är en tränare jag verkligen uppskattar. När jag fick höra att Jared var klar för AIK så ville jag också till klubben.

Även Jared är glad att åter ha Felicia i laget.

– Jag känner henne bra efter att ha tränat henne i fyra år och Felicia strävar alltid efter att bli bättre, med målet att ta en ordinarie plats i Damkronorna. Det ska bli väldigt kul att hon kommer spela hos oss nästa säsong.

Som spelare beskriver Felicia sig själv som en defensiv pjäs.

– Jag har under hela min karriär varit en defensiv back men från och med förra säsongen har jag även jobbat på det offensiva. Annars gillar jag att ha mycket puck och är en skridskostark spelare med bra speluppfattning.

Något Jared stämmer in i.

– Hon är en tvåvägsback som har utvecklats mycket på sistone - både på och utanför isen och har vunnit två raka SM-guld. Trots sin ringa ålder har hon mycket erfarenhet från spel i SDHL och kommer hjälpa oss att bygga en stark defensiv i AIK.

Felicia har redan flyttat hem till Stockholm och ser fram emot att starta säsongen med sitt nya lag.

– Det ska bli kul att få träffa alla spelare i laget. Jag tror det kommer bli en väldigt bra hockeysäsong för AIK.

AIK AIK Ishockey