Assistkungen Weigel förlänger

26 april 2021 15:00
herr

AIK Hockeys assistkung och publikfavoriten Fredric Weigel blir kvar i klubben i en säsong till. "Jag vill ha revansch" hälsar han.


Fredric Weigel blev snabbt en publikfavorit när han kom till klubben 2018/2019, dels för sin spelintelligens och sina assister men också för den personlighet han visat upp i media. Förra säsongen kom Weigel tillbaka till AIK och trots en säsong som inte gick helt enligt plan kunde centern slå sitt poängrekord i HockeyAllsvenskan med sina 42 (6+36) poäng.

Nu kan AIK Hockey med glädje meddela att kontraktet med Fredric Weigel förlängs.

– "Wagge" kommer återigen dra på sig den svartgula tröjan vilket vi är väldigt glada över, säger sportchefen Christoffer Malm.

– Han är en otroligt smart spelare på isen som ofta hittar öppnande passningar till sina medspelare och som trivs med pucken på bladet. Han är en högt bidragande orsak till vår offensiv genom att hela tiden vara ”steget före” med sin spelintelligens och jag är övertygad om att han kommer fortsätta med det över säsongen 2021/2022.

Weigel själv är taggad på en ny säsong i AIK.

– Jag vill ha revansch för förra säsongen där jag tycker vi var för ojämna. Den här säsongen ska vi vara stabilare och komma högre upp i tabellen. Framförallt ska vi vara jävligt bra i slutspelet, hälsar han.

Se Weigels hälsning till supportrarna på Instagram, Twitter eller Facebook om säsongskortförsäljningen!

Kontraktet med Fredric Weigel är skrivet för säsongen 2021/2022.