Moderniseringen av Globen försenad upp till ett år
Publicerad: 2018-03-21
NYHET
Tidigare på året togs ett inriktningsbeslut i kommunfullmäktige om en modernisering av Globen och att riva Hovet för att ge plats till bostäder på Hovetområdet samt träningsanläggningar belägen under marknivå. Den preliminära planen var att moderniseringen av arenan skulle ta vid under sommaren 2018. Något som nu flyttas fram ett år.

Nästa steg i processen av en modernisering av Globen är ett genomförandebeslut från stadens sida, det vill säga ett beslut om att genomföra moderniseringen. Den utredning som ligger till grund för detta beslut har förlängts för att kunna tillgodose det underhålls- och moderniseringsarbete som krävs - vilket betyder att moderniseringen av Globen kommer att bli försenad.

Det som nu väntar är nämligen att en utredning gjord av SGA Fastigheter kommer att ta fram ett detaljerat underlag utifrån den inriktning som kommunfullmäktige har beslutat om för att se över alla tekniska alternativ.

– Att få denna information så pass sent i processen är självklart inte optimalt. Vi förstår att det är av stor vikt att se över alla alternativ men i det långt framgående planerna hade vi hoppats att så var fallet. Detta betyder att vi kommer att spela kvar på Hovet fram till 2021, vilket gör att vi nu ser fram emot att diskutera förbättringsbehov på Hovet med Stockholm Live. Så som det är nu går det inte att bedriva en verksamhet på den nivå vi önskar samt att erbjuda ett kvalitativt arrangemang i ytterligare tre säsonger säger AIK Hockeys vd, Anders Olson.

Detta genomförandebeslut kommer behandlas i början av 2019 och moderniseringen kan därefter ta sin början mellan 2019 och 2021. Rivningen av Hovet sker efter att moderniseringen av Globen är genomförd.

Läs mer på SGAF:s hemsida ››

AIK AIK Ishockey