Oskar Drugge till AIK: ”Redo att spela en stor roll”
Publicerad: 2019-07-29
Herr
AIK Hockey har gjort klart med Oskar Drugge. Backen kommer senast från Timrå IK och har skrivit på för två år.

Sportchefen Anders Gozzi har, trots sommarmånaderna, inte legat på latsidan utan kan nu presentera senaste tillskottet i form av offensivt duktige Oskar Drugge till klubben.

– Vi är glada att få in Oskar Drugge till laget. Det är en spelskicklig och poängstark back vi får in i laget. Han har mycket spel i sig och är duktig med puck och är även rörlig på skridskorna samt en väldigt bra kille utanför isen. Oskar känner även flera i laget, vilket kommer göra att han enkelt kommer in i laget, säger Anders Gozzi och fortsätter:

– Han har varit och känt på SHL och vet vad det innebär och vill upp dit igen. Oskar ville därför vara i en toppklubb och valde oss.

Oskar instämmer i beskrivningen om sig själv.

– Jag är liten till växten men kompenserar det med att vara rörlig och spelskicklig, kommenterar Oskar som beskriver fjolårets SHL-säsong som lärorik.

– Överlag hade vi i laget en tuff säsong så man fick kämpa men det var lärorikt att få spela mot de bästa varje kväll.

I laget finns flera spelare som Oskar redan känner och som han även tog kontakt med när han skulle besluta vilken klubb han skulle spela i.

– Jag pratade med både Johan Porsberger, Ricard Blidstrand och Jacob Dahlström. Man måste lita på sin magkänsla och de hade bara bra saker att säga, vilket stärkte min bild av klubben.

För de som följer HockeyAllsvenskan minns nog hans senaste säsong i serien när han representerade Västervik. Oskar gjorde då 26 poäng på 50 matcher.

– Förhoppningsvis kommer jag vara ännu bättre än vad jag var i min förra sejour i HockeyAllsvenskan. Jag vill bidra till att det ska gå bra för laget men jag har dock inte satt upp några konkreta mål, personligen. Det är inte bra ifall man bara fokuserar på sig själv, det gäller att börja i rätt ände. Men självfallet hoppas jag och tror att jag är redo att spela en stor roll. Jag vill spela långt in på våren och kommer göra mitt för att hjälpa laget ha ett stabilt försvar, samt vara farliga framåt.

Oskar Drugge ansluter till laget i veckan och kommer vara med under lagets träningsläger på Gotland mellan 31/7 och 4/8.

Kontraktet är skrivet på två år.

AIK Ishockey