SHL-meriterad center ansluter till AIK

3 augusti 2020 11:00
herr

Johan Johnsson är klar för AIK. – Vi får in en klok center som är bra åt båda håll, säger sportchefen Anders Gozzi.


Efter att ha varit tongivande i det Timrå som tog klivet upp till SHL säsongen 17/18 blev det två säsonger i moderklubben HV71 innan flyttlasset nu går mot Stockholm.

– Det stod och vägde mellan SHL och HockeyAllsvenskan. I SHL hade jag en tillbakadragen roll medan jag nu kommer att få större chans att spela ut hela mitt register och även producera framåt, säger Johan.

Anders Gozzi är inne på samma linje när han ska beskriva sitt senaste nyförvärv.

– Johan är en klok tvåvägscenter. Vi hoppas han kommer utveckla sitt offensiva spel hos oss där han kommer få spela i en mer offensiv formation än han gjort tidigare. I HV fick han en mer utpräglad defensiv roll.

Under fjolårssäsongen lånades Johan ut till Oskarshamn och spelade 10 matcher under Håkan Åhlunds ledning.

– Det var där min säsong vände. Jag fick mycket förtroende och spelade under den tiden mycket hockey och det speglade av sig på förtroende och spelet ute på isen. Det var en rolig tid i Oskarshamn och jag hoppas vi kommer ha minst lika roligt i AIK.

Försäsongen har tillbringats i hemstaden Jönköping men nu går flyttlasset till Stockholm.

– Jag har kört mycket med en fystränare i HV som jag haft hela min karriär. Jag har även varit en del på is med några spelare, berättar Johan som ser fram emot att få testa på livet i Stockholm och AIK.

– Jag hade inte valt AIK om jag inte hade trott på lagbygget. Det ska bli spännande att se hur långt det kan räcka.

Kontraktet med Johan Johnsson sträcker sig över säsongen 2021/22.