Jacob Svensson klar för nästa säsong

11 februari 2020 17:00
herr

Lagbygget för nästa säsong är igång. Den talangfulle centern Jacob Svensson är klar för spel i AIK även kommande säsong. – Jag har svårt att se att det finns något roligare ställe att spela på, säger Jacob Svensson.


Efter en fin start på säsongen drabbades dessvärre Jacob Svensson av en skada tidigare i vintras. En skada som kommer hålla honom borta resten av säsongen men AIK-publiken kommer åter få nöjet att ta del av hans kunnande då han är klar för ytterligare ett år i den svartgula tröjan.

– Det är väldigt roligt att Jacob, som innan han blev skadad var en av de bästa i laget, vill fortsätta även nästa säsong. Jacob är en viktig spelare för oss som vi kommer vilja bygga en femma runt, säger Anders Gozzi.

Huvudpersonen själv, Jacob Svensson, är glad att få representera klubben även kommande säsong.

– Det är jätteroligt. För min del kändes det jättebra under säsongen vilket gjorde det än mer tråkigt att det slutade på detta vis för min del. Men det är bara att gilla läget och börja om på ny kula och komma tillbaka ännu starkare. Både jag och klubben ser fram emot revansch nästa år.

Jacob har sedan en tid tillbaka fått följa matcherna på läktaren. I torsdags opererades centern och inom kort inleds rehabilitering för att vara redo för kommande säsong.

– Operationen gick bra och om två veckor ska jag på återbesök och vad det verkar kommer jag gå med gipsad mellan 4 och 6 veckor. Att ha fått sitta på läktaren och följa matcherna har varit tufft men jag har samtidigt dragits med denna skada i två och ett halvt år utan att veta vad det har varit för fel, vilket nu känns skönt att äntligen få bukt med.

Gårdagens seger följde han självklart på plats.

– Det var en bra prestation från killarna. Mika var väldigt bra och övriga i laget slet ute på isen. Spelet har sett bättre ut den senaste tiden och det är bra att vi kan bygga upp självförtroende genom att vinna ett par matcher.

Utöver Jacob Svensson har följande spelare kontrakt med AIK Hockey kommande säsong:

Robin Jacobsson (B)

Carl Wassenius (F)

Lucas Feuk (F)

Kim Tallberg (F)

Kontraktet med Jacob Svensson gäller över kommande säsong.