Christoffer Malm ny sportchef i AIK Hockey
Publicerad: 2021-02-12
herr
Strax före jul gick AIK Hockey ut med beskedet att nuvarande sportchef Anders Gozzi valt att avsluta sitt uppdrag efter säsongen. Nu har AIK gjort klart med 30-årige Christoffer Malm. "Jag kan knappt vänta med att få sätta igång på riktigt!" hälsar han.

För nästan två månader sedan meddelade AIK Hockey att Anders Gozzi valt att avsluta sitt uppdrag som sportchef efter pågående säsong, för att fokusera på nya utmaningar inom organisationen. Arbetet med att rekrytera en ny sportchef har sedan dess pågått med full kraft.

Nu kan AIK Hockey med glädje presentera och hälsa klubbens nya sportchef – Christoffer Malm – välkommen!

30-årige Christoffer kommer från Rögle BK där han varit assisterande sportchef till Chris Abbott under tre säsonger, och har även varit scout för Skånelaget.

–Vi har drivit en rigorös och noggrann rekryteringsprocess och haft ett flertal mycket kompetenta kandidater att välja på. Christoffer besitter väldigt många av de egenskaper och kvalitéer som vi eftersökt i en ny sportchef, berättar AIK Hockeys vd Anders Olson och fortsätter:

–Han har varit en betydande del i att skapa den framgång och imponerande utveckling som Rögle genomgått de senaste åren. Christoffer står för ett modernt och nytänkande ledarskap som jag är övertygad om att AIK Hockey kommer att få stor nytta av framöver.

Christoffer hälsar att han är mycket spänd på sitt nya uppdrag.

– Jag kände från första samtalet att det andades ny och positiv luft inom AIK Hockey. Det är en ära att få det här uppdraget, och få förtroendet från en så anrik klubb och förening som AIK. Jag kan knappt vänta med att få sätta igång på riktigt! Säger han.

Christoffer Malm kommer nu med en mjuk övergång från Rögle till AIK Hockey att ta sig an ansvaret för AIK:s lagbygge för att senast i april månad helt gå över till AIK Hockeys organisation.

AIK Hockey