Blomdahl förlänger "Det känns fantastiskt kul"

24 februari 2012 17:00

Patric Blomdahl stannar AIK. Den hårdföre och skridskostarka forwarden har skrivit på ett nytt två-årsavtal.
– Det känns fantastiskt kul att få vara en del av AIK:s organisation. Vi är i en utvecklingsfas just nu som är väldigt spännande, säger #84 Blomdahl.


Sportchefen Anders Gozzi har gjort klart med sin första kontraktsförlängning för säsongen. Powerforwarden Patric Blomdahl, 28, har kritat på för ytterligare två år i den svartgula-tröjan.
– Patric är en otroligt stark och skridskoskicklig spelare med AIK-hjärta som passar väl in i vårt framtida lagbygge. Han har vuxit som spelare under de senaste åren och får sällan den cred han förtjänar för sitt uppoffrande spel. Vi är oerhört glada att Patric valt att stanna i Stockholm och AIK.

Blomdahl med över 300 elitseriematcher på meritlistan har förutom AIK representerat Linköping och Frölunda. Men han har aldrig tidigare varit i en elitförening med samma lagkänsla.
– Det här är den överläget bästa gruppen jag någonsin varit i. Kemin mellan spelare och ledare är riktig bra. I omklädningsrummet har vi ett klimat som ställer höga krav samtidigt som vi har kul och skrattar mycket tillsammans, säger Blomdahl.

När du kom inför förra säsongen var AIK rejält bottentippat, beskriv lagets utvecklingen sedan dess?
– Den har gått spikrakt uppåt. Gruppen är så pass stark att alla är beredda offra allt för varandra. Den här säsongen har vi blivit jämnare och flera spelare har tagit stora kliv framåt.

När Blomdahl kom till AIK var han känd som en buse, som smällde på i sarghörnen och retade gallfeber på elitseriespelarna. En roll han sluppit i Gnaget. Den här säsongen är hans poängmässigt bästa i elitserien.
– Tränarna har gett mig mycket förtroende. Jag tar inte längre en massa onödiga utvisningar utan fokuserar på att hjälpa laget genom att använda min fysik på rätt sätt.

Vilken roll kommer du att ha i AIK under de kommande två säsongerna?
– Jag vill vara en pådrivare på träningar och matcher som hela tiden jobbar hårt för att bli bättre.

Till sist, vad tror du om avslutningen på elitserien?
– Vi har skapat oss bra förutsättningar att knipa den sista slutspelsplatsen. Vi har spelat bra och har en härlig känsla i truppen.