Håkan Åhlund ny huvudtränare för AIK

20 mars 2020 14:30

AIK Hockey kan nu presentera klubbens nye huvudtränare: Håkan Åhlund. – Det känns jätteinspirerande, säger Håkan.


Anders Gozzi har varit på jakt efter ny huvudtränare som ska leda AIK Hockey kommande säsong och klubben kan nu presentera Håkan Åhlund som ny huvudtränare.

– Vi är väldigt glada att kunna knyta till oss Håkan så här tidigt så han får en chans att vara delaktig i det lagbygge vi ska bygga. Håkan är en tränare som har gjort bra resultat de senaste åren, är taktiskt kunnig och bra att få maximal utdelning av sina lag, säger AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi.

Håkan Åhlund känner sig inspirerad att få leda AIK.

– AIK är alltid AIK. Det är en av Sveriges mest anrika föreningar, vilket känns väldigt inspirerande. Det finns något som kittlar att spela viktiga matcher och kunna fylla Hovet.

För två säsonger sedan var Håkan med och tog upp Oskarshamn till SHL. Han tror att framgång ligger mycket att fullfölja det man åtagit sig.

–  Jag är en varm person som är mån om människan och hockeyspelaren. När vi kör så kör vi och har sedan kul vid sidan om. Det finns inga genvägar utan kommer man överens om något ska man fullfölja det.

Det saknas en ny assisterande tränare i ledarstaben och Anders Gozzi är förhoppningsfull att den platsen snart är tillsatt.

– Det är inget som är klart ännu men jag hoppas vi har mer att kommunicera inom en vecka.

Den spelfilosofi som laget ska spela menar Håkan är något som fastställs fullt ut när ledarstaben väl tillsatt.

– Jag har haft en filosofi de senaste åren men man måste alltid vara öppen för att korrigera den utifrån spelarmaterial och andra tillfälligheter. Men det är något vi kan sätta först när vi har ledarstaben på plats så vi kan finna ett gemensamt språk.

Håkan Åhlunds kontrakt sträcker sig över de två kommande säsongerna.