Talangfull duo stannar i AIK

28 april 2020 14:00
herr

Elias Lindström och Lukas Macklin stannar i AIK. – Det jag har kämpat för säger Elias. – Det känns väldigt spännande inför kommande säsong, säger Lukas.


Säsongen 19/20 var den första ”riktiga” i A-laget för Elias Lindström som var en ljusglimt i en annars tuff säsong för laget.

- Jag tycker att jag visade framfötterna men likt laget var det upp och ner under säsongen. Jag har mer att ge och det är väldigt kul att få skriva A-lagskontrakt med AIK. Det är något man drömt om sedan man kom till organisationen. AIK är en av Sveriges största klubbar och att få representera klubben på A-lagsnivå är otroligt stort.

För Lukas Macklin var dock fjolåret inte lika roligt. På en av lagets första träningar under försäsongen var olyckan framme och skadan som uppstod höll talangen borta från spel hela säsongen.

– Det var en tuff säsong men samtidigt lärorik. Nu vet man att man kan hantera en långtidsskada och jobba igenom det. Jag har lagt ner många timmar för att komma tillbaka, jag har saknat att spela inför fansen, säger Lukas som ser fram emot att få göra sin sjunde säsong i klubben:

– Jättekul, det kändes tomt förra året utan hockeyn så det ska bli kul att få dra igång igen.

AIK Hockey sportchef Anders Gozzi om talangduons förlängning:

– Det är två unga killar med en stor potential. Elias visade under årets säsong att han tagit stora kliv och vi hoppas få se ännu mer i höst, säger Anders och fortsätter:

– Vi hoppas att Lukas kommer ta vid där han var innan skadan förra sommaren då han var en speedkula och puckskicklig forward som var aktuell för JVM. Lukas är väldigt sugen att visa vad han går för och vi hoppas att han får visa upp det för publiken.

Med en A-lagssäsong i ryggen hoppas Elias ta ytterligare steg när pucken släpps i september.

– Jag vill främst utveckla mitt spel i det offensiva spelet. Årets säsong gav mycket för mitt defensiva spel men jag känner att jag har mycket mer offensiva kvaliteter i mig, säger Elias innan Lukas flikar in:

– Jag är jättesugen. Det vore konstigt om man inte skulle vilja vara ute på isen och spela och känna den här lagsammanhållningen och trycket på Hovet. Det har jag saknat.

Kontraktet med Elias Lindström sträcker sig över säsongen 2020/21.

Kontraktet med Lukas Macklin sträcker sig över säsongen 2020/21.