Ledarstaben komplett | Anton Blomqvist ny assisterande tränare

20 april 2020 10:30
herr

AIK Hockeys ledarstab är nu komplett efter att Anton Blomqvist är klar som assisterande tränare. – Det kittlar lite extra med AIK Hockey, säger Anton själv.


Anton Blomqvist har gjort en snabb karriär som ledare. Säsongen 16/17 lade han skridskorna på hyllan på grund av skador och sadlade snabbt om. Efter framgångsrika år som tränare i Malmö juniorlag är han nu AIK:s assisterande nya assisterande tränare.

– Det känns väldigt kul att få representera AIK. Jag trivdes väldigt bra i Malmö och har alltid sagt att om jag skulle flytta skulle det vara för något som kittlar lite extra, och det gör AIK, säger Anton och fortsätter:

– Upplägget som AIK lade fram passade mig. Klubben vill bygga något över tid som ska vara hållbart för att kunna vara intressant för duktiga spelare men även utveckla talangfulla juniorer. En arbetsuppgift som passar mig väl då jag har erfarenhet som juniortränare. Vi kommer att sätta oss ner och bena ut arbetsområdena men tanken är att jag ska jobba med backarna, det defensiva spelet och boxplay.

I sitt arbete som ledare anser Anton att det är stor vikt att kommunikation och relationer ska fungera.

– Jag tror mycket på att man ska kunna ha en hög men rimlig kravbild. Mycket handlar om hur tydlig man är i kommunikationen. Mår spelaren bra finns även goda chanser att han gör bra ifrån sig på isen. Kan man bygga bra relationer med spelarna är det lättare att kunna även utveckla deras spel på isen.

AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi beskriver, likt Anton själv, ledarstabens senaste tillskott som en ambitiöst och engagerad ledare.

– Anton var en lovande spelare i sin aktiva karriär men var tvungen att sluta på grund av skada. Då fick han chansen att jobba under Håkan Åhlund i Pantern, där de formade en relation. Anton står för engagemang och är en ung och lovande tränare som har framtiden för sig.

Anton fyller i:

– Jag spelade för Håkan Åhlund i Pantern. Efter min skada frågade han om jag ville hjälpa till i båset och jag blev genast fast. Vi har haft kontakt under åren och bollat idéer med varandra så det ska bli väldigt kul att åter få jobba med honom.

Att få chansen att arbeta i AIK ser han fram emot.

– AIK är en häftig förening att jobba och det medföljer även ett stort ansvar mot många. AIK är ett lag som berör många, att få leva i den miljön tar jag på största allvar och det kommer bli grymt kul!

Kontraktet med Anton Blomqvist sträcker sig över säsongen 2021/22