Spelskicklig back till AIK

16 april 2019 15:00
Herr

Backen Isac Heens ansluter till AIK inför kommande säsong. – För mig fanns det inte mycket att tveka på när AIK hörde av sig, säger han.


Att det kan gå fort i hockey är Isac Heens ett levande bevis på. För två säsonger sedan spelade Isac Heens, då 17 år, i division 2-laget Malungs IF:s A-lag. I höst kommer han trä på sig den svartgula tröjan.

– Det kändes lite overkligt när Anders Gozzi hörde av sig. En av Sveriges största klubbar ville att jag skulle spela för dem. Det tog ett tag innan jag förstod att det var på riktigt och då var det ett enkelt beslut.

Att Isac som ung, redan som 15-åring, fick testa på seniorhockey menar han var positivt för sin utveckling.

– När jag spelade i lilla Malung hade jag inte kunnat drömma om det här. Men jag har tagit stora kliv de senaste åren och jag tror det har mycket att göra med att jag fick chansen att spela seniorhockey tidigt. Det utvecklade mitt spelsinne och format mig till den spelare jag är idag.

Anders Gozzi beskriver lagets senaste nyförvärv som en spelskicklig tvåvägsback.

– Isac kommer senast från Södertälje där han visade upp ett bra spelsinne. Vi hoppas han kommer ta ytterligare steg hos oss kommande säsong.

Just spelsinnet är något Isac själv håller som sin främsta egenskap.

– Jag är bra i positionsspelet och har bra rörelse utan puck vilket gör att jag kan ligga rätt i banan. Men mitt största vapen ute på isen är spelförståelse.

Nästa tisdag samlas laget för första gången och Isac Heens ser fram emot dagen.

– I veckan kommer jag att vara hemma i Dalarna och fortsätta träna så jag är förberedd. Jag kommer även försöka vara med släkt och familj medan jag kan. Därefter väntar AIK och Stockholm.

Kontraktet med Isac Heens är skrivet över kommande säsong.