Johan Larsson till AIK Hockey

10 juli 2018 10:30
Nyförvärv

AIK Hockey har gjort klart med en ny back i form av Johan Larsson, senast i tyska IserIohn Rooster i DEL. – Det kommer bli en häftig utmaning att få spela i AIK Hockey, säger Johan Larsson.


Efter att de fyra senaste säsongerna spelat i finska och tyska ligan vänder nu Johan Larsson hem till Sverige. Ny klubbadress: AIK Hockey.

– Jag är jätteglad att få komma till en klassisk och anrik klubb med mycket hjärta och historia. Det inspirerar mig mycket att få spela i klubben.

Sportchefen Anders Gozzi beskriver lagets senaste nyförvärv som en stabil tvåvägsback.

– Johan har de sista åren spelat i den finska och tyska ligan och han har vuxit mer och mer och hans kapacitet gör att han skulle kunna spela i SHL. Det är en spelare som är duktig med puck och som vi vet vad vi får ut av varje dag. Han kommer att hjälpa oss, både defensivt och offensivt på isen.

Åren utomlands har hjälpt Johan att växa, både som människa och som ishockeyspelare, säger han själv.

– Jag har fått testa på att spela i många olika situationer och tagit många olika roller. Det har varit en salig blandning av kulturer och man har alltid varit tvungen att prestera - något som har hjälpt mig att växa som människa och ishockeyspelare.

Med sin nya klubbadress medför det även en ny typ av roll - som Johan ser fram emot.

– Jag kollade i laguppställning och jag är tydligen äldst med mina 32 år. Det är första gången jag är i den situationen men det ska bara bli kul. Jag kommer in med mycket rutin och ska vara en av de man kan räkna med varje dag och jag kommer att visa det med mitt spel.

Kontraktet med Johan Larsson är skrivet över de två kommande säsongerna.