Emil Aronsson till AIK
Publicerad: 2019-04-23
Herr
Centern Emil Aronsson, senast i Mora IK, har skrivit på för AIK. – Det ska bli jättekul, Stockholm är hemma för mig, säger nyförvärvet.

När laget idag samlas för första gången gör man det med flera nya spelare. En av dessa är Emil Aronsson som efter att ha tillbringat de tre senaste säsongerna i Mora IK:s organisation nu är tillbaka i Stockholm.

– Tiden i SHL gav mig mycket erfarenhet. Det går lite snabbare och spelarna är lite starkare, vilket gör att spelet med puck blir ännu viktigare. Att nu få spela i AIK ska bli väldigt roligt. Jag är Stockholmare vilket gör att det känns som att få komma hem igen, säger han.

När vi får tag på Emil är han redan på väg till Stockholm.

– Jag åkte redan vid klockan 7 i morse så jag ska hinna med att träffa alla spelare senare idag.

Emil Aronsson beskriver sig själv som en tvåvägscenter, som tar ett ansvar i både offensiv och defensiv zon.

– Jag kan spela både i powerplay och i boxplay och jobbar stenhårt i varje byte. Dessutom har jag ett bra skott, tillägger han.

När AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi hörde av sig till Emil efter säsongen och berätta sin plan för centern kändes det rätt för honom att flytta hem.

– Varför jag valde AIK hade att göra med hur Anders Gozzi lade upp det. Vi pratade mycket om målsättningar och hur AIK vill spela nästa år. Det kändes som rätt beslut för mig och jag ser verkligen fram emot att få starta säsongen.

Kontraktet med Emil Aronsson är skrivet över kommande säsong.

AIK Ishockey