Landslagsback trogen AIK ytterligare två år

31 mars 2020 13:00
Dam

Emmy Alasalmi förlänger sitt kontrakt med AIK Hockey i ytterligare två år. – Att dra på sig den svartgula tröjan är en obeskrivlig känsla.


Den landslagsmeriterade backen Emmy Alasalmi är klar för AIK ytterligare två säsonger, vilket betyder att nästa säsong blir Emmy 12:e raka i AIK.

– Jag har haft den fantastiska förmånen att få representera AIK i många år nu. Att dra på sig den svartgula tröjan är en obeskrivlig känsla, att få göra det ytterligare två säsonger ger en fantastisk glädje, säger Emmy.

Just klubbhjärtat är något Jared Cipparone, lagets huvudtränare, trycker på när han ska beskriva Emmy Alasalmi.

– Emmy har spelat över 300 matcher i AIK, vilket tyder på stort klubbhjärta. Jag är glad över att hon valt att stanna i klubben ytterligare två säsonger, säger han och fortsätter:

– Vi får behålla en talangfull spelare som enligt mig har utvecklat sitt defensiva spelsätt under föregående säsong, vilket nu fungerar som ett starkt komplement till hennes redan offensiva egenskaper.

Huvudpersonen själv har höga förhoppningar på kommande säsong.

– Förra året tycker jag vi inte riktigt hittade någon kontinuitet i vårt spel. Hade vi två matcher på en vecka vann vi den ena och förlorade den andra. Det är något som vi absolut ska ändra på till kommande säsong. Personligen känner jag även att jag har mycket kvar att utveckla och bidra till laget. Inställningen är att guldet ska tillbaka till AIK, det finns inget annat.