Finalspel väntar AIK Hockey eSport

30 maj 2019 11:00

Svenska mästerskapen i NHLGamer - SCL - avgörs i helgen och AIK Hockey eSport är med när finalspelet inleds på fredag i tävlingsformen 6 vs 6.


Mästerskapet ska till att avgöras i Uppsala nu i helgen. AIK Hockey eSport är ett av fyra lag som kämpar om segern. Efter en väl genomförd insats i gruppspelet, som slutade med en andraplats, vann de svartgula med 4-0 i matcher mot Verket i slutspelets första runda. Därefter väntade Synergy Hockey och AIK vann med 4–1 i matcher, vilket gjorde att laget nu i helgen beger sig till Uppsala för att tävla om guldet.

– Känslan är bra. Jag tror vi har fått ihop det som ett lag på slutet, berättar AIK Hockey eSports lagkapten, |bjono| och fortsätter:  

– Vi har kört på samma sexa så mycket det gått under mästerskapet, framför allt den andra halvan av turneringen. Det har gjort att vi fått ett bättre samspel i laget. Sedan har vi även kanske turneringens bäste högerforward i eKungen som toppar poängligan på 28 poäng.

Utöver starka poängspelare har även spelet klickat allt bättre.

– Försvarsspelet har blivit tätare men vi har även hittat ett effektivt sätt att spela anfallshockey. Vi har hittat enklare vägar mot mål, tidigare var det mycket mer omständigt i våra anfall.

Nu på fredag väntar semifinal mot Bucketeers. En serie som avgörs i bäst av sju matcher.

– Det är ett bra lag. Bucketeers var obesegrat under gruppspelet och har visat även i slutspelet att de är farliga. Vi har spelat mot dem tidigare i ECL men det var ett tag sedan, säger |bjono| som inte känner något större behöv av att scouta motståndet.

– När man får möta varandra i bäst av sju matcher kan man anpassa spelet under matchseriens gång, ifall det behövs. De är duktiga på att hålla i pucken och komma till farliga lägen men vi kommer dock att fokusera på vårt spel inför den första matchen.

I prispotten finns hela 65.000 :-, där segerpremiern uppgår till 35.000 :-. Men det är inget som |bjono| tror kommer göra spelarna i laget nervösa i helgen.

– Rutinen kommer att vara till vår fördel. Vi har överlägset mest erfarenhet från slutspel av alla de lag som är kvar. Dessutom har vi turneringens två bästa poängplockare i laget i form av eKingen och pajenc32.

Ifall du inte har möjlighet att delta live så streamas matcherna via Twitch ›› 

Mer om turneringen hittar du här ›› 

Preliminärt spelschema:

Fredag 31/5

Semifinal 1 11.45-12.15 AIK Hockey - Bucketeers

Semifinal 2 12.15-12.45 Bucketeers - AIK Hockey

Semifinal 3 12.45-13.15 AIK Hockey - Bucketeers

———————————————————————————

Semifinal 4 15.30-16.00 Bucketeers - AIK Hockey

Ev Semifinal 5 16.00-16.30 AIK Hockey - Bucketeers

———————————————————————————

Ev Semifinal 6 18.00-18.30 Bucketeers - AIK Hockey

Ev Semifinal 7 18.30-19.00 AIK Hockey - Bucketeers

Segraren är kvalificerad för final som spelas på lördagen. Förloraren får chans att ta hem bronsmedaljen som även den spelas under lördagen.

Om NHLGamer

NHLGamer är Europas största plattform för tävlingsspelande i EA SPORTS NHL-serie. Sajten lanserades 2015 och har snabbt växt i såväl professionalitet som funktionalitet.

NHLGamer har varit den marknadsledande organisatören av turneringar och ligor i EA SPORTS NHL-serie, såväl online som offline. Dess flaggskepp, European Championship League (ECL), har nyligen avslutat sin åttonde säsong och är mycket uppskattad bland sidans medlemmar.