Malte Setkov skriver kontrakt med AIK

19 juli 2021 10:00
herr

Malte Setkov lånades in för att stärka upp AIK Hockeys backsida förra säsongen och blev snabbt en favorit hos supportrarna – Nu skriver dansken kontrakt med klubben.


I slutet av november lånade ett skadedrabbat AIK Hockey in Malmöfostrade Malte Setkov som snabbt visade framfötterna och blev en favorit hos supportrarna. Utöver en kort vända hem till Malmö i början av december spenderade Malte största delen av säsongen i Stockholm och stod för 20 poäng på sina totalt 43 matcher i den svartgula tröjan.

Malte Setkov bytte Danmark mot Sverige och började spela i Malmös U16 lag, där har han blivit kvar och även fått testa på spel i både Pantern och Kristianstad innan han i höstas blev inlånad till AIK Hockey. Nu står det klart att dansken blir AIK-spelare på riktigt då han skriver kontrakt med klubben för den kommande säsongen.

–Malte kommer tillbaka till oss och denna gången som AIK-spelare på heltid, och det vill jag tacka de privatpersoner som bidragit till att göra värvningen möjlig, inleder Christoffer Malm.

–Malte är en storväxt back som kan spela i alla spelformer med bra skridskoåkning och puckhantering. Han visade förra säsongen att han kan bidra såväl offensivt som defensivt. Jag tror att med lite stabilitet och vetskap om att vara på ett ställe en hel säsong så kommer vi kunna få ut ännu mer av Malte, berättar sportchefen.

22-åriga Malte är glad att få spendera mer tid i AIK och Stockholm.

–Det ska bli otroligt spännande att bygga vidare på det vi hade på gång förra säsongen, och jag ser fram emot att hjälpa laget mot toppen. Det betyder mycket för mig att spela i ett lag som har höga ambitioner. Sen hoppas jag även att få träffa alla fans på Hovet snart! Säger backen om kontraktssigneringen.

Kontraktet med Malte Setkov är skrivet för säsongen 2021/2022.