Ny hall på Ritorp!

14 november 2017 12:30

Förra söndagen invigdes äntligen den nya efterlängtade hallen på Ritorp, kallad hall 3. En hall som kommer att betyda mycket för ungdomsverksamheten i klubben.


Man slås av det direkt när man kliver in den nya hallen - det är nytt och fräscht!

Hallen är även väl integrerad med de två befintliga hallarna då den är byggd vägg-i-vägg med hall 2.

Två av många som kommer att uppskatta hallen är J20-lagets assisterande tränare Emil Alengård och klubbens ungdomsansvarige Peter Håkansson.

– Jag känner en inspiration först och främst. Jag kan tänka mig att våra grabbar har gått och längtat efter hallen. Hall 1 i Ritorp är ju som den är. Men i nya hallen är det fräscht och belysningen är väldigt bra. Det luktar nytt och framtid, så inspirationsfullt är väl ett passande ord. Ett ord som jag tror kan användas för allas del egentligen. Även vaktmästare och för alla som är med och jobbar i hallen kan jag tänka mig. Det tycker jag är positivt, säger Emil.

– Jätteskönt med en ny hall! Vi har väl längtat efter den här hallen sen i praktiskt taget 1996 då hall 1 byggdes. Den nya hallen ger oss fler istider och vi skulle egentligen behöva ännu fler men så som vi levt de senaste åren så är det ett fantastiskt uppsving för klubben, säger Peter.

Att den kommer betyda mycket för klubben är ingen vild gissning.

- Framförallt ger den nya hallen oss bra träningsförutsättningar. Att kunna bedriva bra träningar och få det så proffsigt som det bara går. Sen finns det små detaljer som man kanske inte tänker på men ett exempel är att listen i den nya hallen kommer vi att kunna utnyttja i spelet på ett annat sätt nu. I Ritorps hall 1 är den lite väl studsig. Eftersom det är mer isyta så blir det ju fler träningstillfällen för AIK:s ungdomar så det är jätteviktigt, säger Emil.

- Det ger oss en mer regelbunden träning som inte gör oss beroende av hur huruvida Damlaget, J20 eller J18 tränar och har matcher. Nu kan vi träna parallellt. Så det är en stor skillnad, säger Peter.

Vad ser ni mest fram emot med den nya hallen?

- Vi har väl levt i nuet ganska mycket i laget skulle jag säga och nu är det dags för en ny hall men nåt jag har sett fram emot är kanske vid sidan av isen då vi får nytt omklädningsrum och vi kommer att kunna jobba närmare varandra, både J20 och J18. Vi ledare kommer kunna ha en bättre kommunikation. Det är helt enkelt väldigt många positiva faktorer som kommer vara bra för AIK, berättar Emil.

- Jag ser fram emot att vi kan skapa ett ‘Camp Ritorp’ där vi på helger kan spela matcher och ha träningar samtidigt. Med mycket folk runt omkring, både från AIK och gäster som nyttjar anläggningen. Jag ser fram emot att vi ska bli ett litet nav i Hockey-Stockholm. Vi kunde t.o.m. hjälpa Värmdös J18-lag i helgen eftersom aggregatet gick sönder i deras ishall, så de kunde spela sin hemmamatch på Ritorp. En av många positiva aspekter med ny hall, säger Peter.