Alfred Barklund till AIK

3 augusti 2022 15:00
herr

AIK värvar den storväxta backen Alfred Barklund, som är fostrad i klubbens juniorverksamhet.


AIK värvar ännu en AIK-fostrad spelare. Backen Alfred Barklund som senast tillhörde Västerviks IK vänder nu tillbaka till moderklubben och har skrivit ett kontrakt över två säsonger.

–Alfred kommer hem till AIK igen efter några år inom Örebros verksamhet och senast i Västervik där han tagit steg för steg hela tiden i sin utveckling, inleder sportchef Christoffer Malm.

–Han är en spelare som varje dag stämplar in för att bli en bättre hockeyspelare, är en grym kamrat i omklädningsrummet och en stor, stark defensiv back som är tuff att möta i egen zon. Alfred värderar det enkla spelet högt och han kommer tillbaka till AIK för att ta nästa steg i sin utveckling, både med laget men också individuellt, berättar Malm.

Den blivande 22-åringen lämnade AIK Hockey 2017/2018 för att fortsätta sin hockeyutbildning i Örebro HK, där blev Alfred kvar till säsongen 2019/2020 och fick även chansen att under flertalet matcher testa på SHL-scenen. 2020/2021 anslöt han till Västervik i HockeyAllsvenskan, men nu är det alltså dags för Barklund att komma hem.

–Att få komma tillbaka till AIK och Stockholm känns underbart. Jag har varit runt i landet sedan gymnasiet så det är väldigt roligt och inspirerande att få komma hem igen, inleder Alfred Barklund och fortsätter:

–Jag började på AIK:s hockeyskola när jag var tre år och följde med hela vägen upp i J20 innan jag testade på spel på annat håll. Jag minns tiden i AIK som väldigt rolig med många fina hockeyminnen från Ritorp.

Barklund har vuxit till sig både fysiskt och mentalt sedan han lämnade AIK och kommer tillbaka med många erfarenheter. Han är en defensivt stark back som vill driva spelet med pucken genom bra första passningar.

–Jag skulle vilja utveckla det fysiska spelet den här säsongen, berättar Alfred som också nämner att han är en lugn och sansad person som även har ett stort golfintresse.

När AIK Hockey med sportchef Christoffer Malm i täten kontaktade Alfred Barklund lockades han bland annat av den utmaning som presenterades.

–Jag kände att AIK hade en tydlig plan både för mig och laget, jag tyckte även direkt att Malms lagbygge verkade väldigt spännande. Jag ser det som en rolig utmaning att få AIK att bli ett "topplag" i ligan igen, säger han och fortsätter:

–Det som krävs av laget är en otrolig sammanhållning. HockeyAllsvenskan är en tajt liga med många lag som vill ligga i toppen, och då gäller det att hela gruppen drar åt samma håll.

Det intressanta lagbygget tycker även Alfred känns bra i verkligheten, och inte bara på papper. Trots att spelarna bara hunnit träffa varandra en kort tid börjar laget komma ihop sig ordentligt.

–Gruppen känns verkligen bra. Jag tycker vi har fått in en bra mix av både spelare men även personligheter som verkligen verkar vilja lägga ner sin tid och själ på att AIK ska kunna bli ett så slagkraftigt lag som möjligt, förklarar backen.

Än är det en stund kvar till seriepremiär men Alfred blickar framåt mot en speciell säsong.

–Derbyna kommer givetvis att bli speciella. Jag har drömt om det här sen jag var liten, att få kliva in på ett fullsatt Globen och spela ett derby mot Djurgården.

–Mina förhoppningar för säsongen är att fortsätta utvecklas på det individuella planet, och att AIK supportrarna kommer få se ett riktigt slagkraftigt lag kliva in i slutspelet i vår! Avslutar Alfred.

Kontraktet med Alfred Barklund är skrivet över säsongen 2023/2024.