AIK Hockey värvar Victor Aronsson

27 juli 2021 17:00
herr

AIK Hockey har gjort klart med den tidigare Almtuna-backen Victor Aronsson till den kommande säsongen.


Ännu en pusselbit i lagbygget 21/22 är lagd och det senaste tillskottet heter Victor Aronsson. 28-åringen från Uppsala har ett långt förflutet i Almtuna och har de sista åren pendlat mellan HockeyAllsvenskan och SHL.

–Victor är en skridskoskicklig back som spelar ett resolut och ansvarsfullt spel i alla zoner. Han rör sig bra och har en bra blick för spelet. Tar alltid hand om defensiven först men är inte rädd för att följa med upp i anfallsspelet, berättar sportchef Christoffer Malm.

Victors kommande säsong i AIK är inte hans första, under sitt sista juniorår bytte han Almtuna mot AIK och spenderade tid på Ritorp med spelare som bland annat Filip Windlert, Nicklas Heinerö och Mattias Janmark.

–Jag trivdes väldigt bra i klubben det året, och jag har väl alltid tänkt att det skulle vara kul att få representera A-laget också någongång, inleder Victor.

–I mina ögon är AIK Hockey en anrik förening med väldigt fin historia. Det känns kul att få komma hit!

Senaste åren har Victor fått representera flera klubbar då han både blivit utlånad ner till HockeyAllsvenskan och även upp till SHL. Under sina två senaste säsonger i Almtuna fick han även chansen att spela i Oskarshamn. Men kommande säsong blir svartgul för den erfarna backen efter många bra samtal med lagets ledarstab.

–Det kändes som rätt väg för mig just nu i min karriär. Jag hade ett par bra samtal med både Christoffer och Anton om mig som spelare och de har en tydlig bild av vad de vill ha ut av mig samt vad vi kan utveckla, berättar Victor och fortsätter:

–AIK Hockey är inne på en resa nu som låter lockande. Den hockeyn de spelar passar min spelstil väldigt väl, man vill vara puckförande och styra spelet mycket. Det känns verkligen som att det kan bli spännande!

Victor är en tvåvägsback som trots sin erfarenhet har ständig vilja att utvecklas och ta sig framåt som spelare. Under åren han blivit utlånad berättar Victor att han, även om det inte varit optimalt, har lärt sig mycket under resans gång.

–Jag har alltid försökt hitta stabilitet och få mycket speltid där jag spelat. Men samtidigt så kan jag såklart ta med mig mycket som jag lärt mig också, man får lära sig att anpassa spelet lite vartefter och även fått träffa mycket nya människor.

Med all sin erfarenhet ser Victor nu fram emot en säsong i AIK där han kan få dela med sig av de rutiner han har samlat på sig under åren, samt att få träffa både nya lagkamrater och supportrar.

–Jag har ju fått testa på att spela i SHL och känner att jag klarar av den nivån och har rutin från sådana matcher. Jag vet ju vad som krävs för att spela där och det tar jag med mig, förklarar han.

–Nu hoppas man ju verkligen på att restriktionerna öppnar upp ännu mer så vi kan få in publik på Hovet och spela inför fullsatta läktare, det hade varit otroligt kul och mäktigt att få den chansen, avslutar Victor förväntansfullt.

Kontraktet med Victor Aronsson är skrivet för säsongen 2021/2022.