Jacob Dahlström till AIK Hockey: ”Stort att få chansen i en så stor förening”

28 mars 2018 12:30
NYHET

Den 24-årige forwarden, Jacob Dahlström, som de två senaste säsongerna spelat i Tingsryds AIF kommer nästa säsong att spela i den svartgula tröjan. – Det är stort att få chansen att spela i en så stor förening och som verkligen satsar för att ta sig upp, säger Jacob.


Med Stockholm som bas för sin hockeyutbildning har Jacob, efter några år i Södertälje, testat på spel i danska Frederikshavn White Hawks och därefter Tingsryds AIF de två senaste säsongerna. Förra säsongen noterades han för 21 poäng, 11 mål och 10 assist och hade +14 i plus/minus I HockeyAllsvenskan.

– Säsongen med Tingsryd var tuff men för mig personligen gick det bättre och bättre ju längre säsongen led och jag visade upp ett stabilt spel och hÖll en jämn nivå, säger Jacob som fortsätter med att berätta vad just han kommer att bidra med till AIK Hockey:

– Mycket energi och mycket skridskoåkning. Det är mitt signum som spelare, samt att jag är en lojal lagspelare.

Anders Gozzi beskriver sitt senaste nyförvärv:

– Det är en stor forward som har en väldigt bra skridskoåkning och är explosiv i sitt spelsätt. Han kommer att hjälpa oss i det offensiva spelet med både sin fart och tyngd.

Utöver att få spela i den svartgula tröjan är Jacob även glad att få återvända till Stockholm.

– Jag har varit borta några år så det ska bli skönt att flytta hem igen och vara närmare familj och vänner, säger han och skickar samtidigt med ett meddelande till AIK-supportrarna:

– Det ska bli otroligt kul att gå på is i augusti med laget. Jag kommer - precis som alla andra i laget - att göra allt för att uppnå alla mål med AIK.

Kontraktet med Jacob Dahlström sträcker sig över säsongen 2019/2020.