AIK-supportrar hjälper ensamstående föräldrar gå på hockey med familj
Publicerad: 2018-05-30
NYHET
Det började med ett enkelt inlägg på twitter för att kolla intresset. Initiativet spred sig snabbt och fångades upp av många AIK:are som hyllade idén där ensamstående föräldrar kan få hjälp med att betala säsongskort till AIK Hockey och därmed kunna gå med familjen. – Jag tänkte att nu är det min tur att göra en insats, säger initiativtagaren, Charlee Mian.

AIK-supportern Charlee Mian har starka kopplingar till AIK och har även varit lagledare för AIK Fotboll. Det var dock på hockeyn som kärleken till den svartgula klubben startade.

– Trots min bakgrund med fotbollen älskar jag hockey och det har alltid legat mig varmast hjärtat. Min första match var mellan AIK och Djurgården i ishockey när jag var liten och det var den matchen som gjorde att jag blev AIK:are. Precis som när jag var ung är det viktigt idag att få med dagens ungdomar - den nya generationen - till Hovet och detta är ett sätt, berättar Charlee Mian.

Konceptet Charlee pratar om är att AIK-supportrar kan hjälpa ensamstående föräldrar att ha råd att köpa säsongskort, till hela familjen, med hjälp av bidrag.

–  Man får ibland höra att familjer kan ha det tufft, speciellt ensamstående föräldrar som ska få ihop vardagen. Jag älskar hockey men mitt arbete gör att jag är utomlands under vintern, vilket gör att jag missar de flesta matcherna. Därför kom jag på att jag kan få min röst hörd på plats genom att andra är där i mitt ställe. Jag vill göra en god gärning och hjälpa andra AIK:are som annars inte har råd, berättar han.

Idén lanserades genom ett inlägg på twitter, som spreds fort bland AIK:arna på det sociala nätverket.

– Det är ofta så med oss AIK:are, saker kan få spridning väldigt fort. Jag hörde av mig till Sevve Saberi på AIK Hockey för att be om hjälp gällande det administrativa – vilket han var väldigt snabbt med att haka på.

AIK Hockey ställer självklart upp och hjälper till och vill man bidra eller få hjälp är det bara att kontakta Sevve Saberi.

– Både de som söker bidrag och de som vill skänka en gåva kan höra av sig till mig på [email protected]. Vi garanterar fullständig anonymitet för de som önskar, berättar Sevve Saberi.

Charlee Mian berättar vidare att det är många som har hört av sig och sagt att de vill hjälpa till. Igår kunde också Charlie hjälpa en familj med säsongskort till Hovet för kommande säsong.

– Det var en härlig känsla att kunna hjälpa till. Jag skrev på twitter att min tanke var att hjälpa två familjer och responsens har varit enorm. Folk tycker det är jättebra och roligt initiativ och det är många som har hört av sig och vill hjälpa till, säger han och uppmanar folk att kontakta AIK Hockey:

– Folk kanske tycker det är pinsamt att be om pengar men AIK Hockey har sagt att de garanterar anonymitet för dem som önskar så jag hoppas att de som vill men inte har råd att ta med sina barn nu tar chansen!

AIK AIK Ishockey