William Eriksson till AIK

12 maj 2022 15:00
herr

AIK Hockey presenterar med glädje nästa tillskott i lagbygget, forwarden William Eriksson.


AIK Hockey har gjort klart med den Björklöven- och MoDofostrade forwarden William Eriksson. Den nyblivna 24-åringen har skrivit ett tvåårskontrakt med AIK.

–William är en rightare som jobbar hårt över hela banan och har ett bra skott som han mer än gärna använder. Han är en spelare jag tror är precis i startgropen för sitt lyft och det inte minst efter säsongen som varit! William är ödmjuk och hungrig på att ta nästa steg, och vi är glada att han väljer att komma till AIK för sin fortsatta utveckling, berättar sportchef Christoffer Malm.

William flyttar i slutet av maj ner till Stockholm, efter ett par veckors semester och ett långt slutspel med moderklubben Björklöven.

–Det som lockade med AIK var att de först och främst har presenterat en bra plan, jag tycker det är en intressant satsning de gör på unga spelare. Men även att jag känner att jag har bra möjligheter att utvecklas där, både som person och som spelare. Stockholm som stad det lockar ju absolut också, säger han.

Efter åren i Björklöven förklarar William att han har samlat på sig en mängd erfarenheter, mycket tack vare den konkurrensen som varit.

–Det har varit grymt bra lag i 'Löven', vi har varit i final i tre år i rad och jag tror att konkurrensen som vi har haft har gynnat mig i längden. Det är många bra spelare som jag fått spela med och jag har lärt mig mycket av det, berättar han och förklarar sedan att han sista åren blivit mycket bättre defensivt men känner att det finns mer att hämta i offensiven.

William har svårt att hitta orden när han ska beskriva sig själv men säger till slut att han är en lugn och omtänksam person, men inte fullt lika lugn på isen alla gånger.

–Nja, nej på isen kan jag väl tända till. Jag tänder till men sen går det över efter någon sekund, erkänner William och skrattar lite grann.

–Som hockeyspelare så har jag mina främsta styrkor i offensiven, tar mig till skottlägen och använder mitt skott. Jag tycker även att jag kan spela över hela banan, i alla spelformer.

Utveckling är återkommande under samtalet med William som ser fram emot nya erfarenheter i Stockholm, en stad och en tillvaro som kommer skilja sig mycket från hemstaden Umeå.

–Det ska bli spännande att flytta längre hemifrån. Det kommer bli lite annorlunda, men det ska bli kul! Jag ser fram emot att träffa nya människor, fortsätta utvecklas på och utanför isen. Det känns som en utmaning, men jag är väldigt förväntansfull, avslutar William.

Kontraktet med William Eriksson sträcker sig över säsongen 2023/2024.