Daniel Muzito Bagenda klar för AIK
Publicerad: 2018-09-01
Herr
Klubben kunde tidigare meddela att man tog in Daniel Muzito Bagenda på ett tryout-kontrakt. Nu står det klart att forwarden skriver på för AIK säsongen ut. – Det kommer bli väldigt kul att få spela i AIK och jag ser fram emot säsongen och utmaningarna, säger Muzito Bagenda.

Den 22-årige forwarden har de tre senaste säsongerna spelat i Nordamerika. Efter juniortiden i OHL blev det AHL-spel och förra säsongen spel i Cincinnati Cyclones i OHL där han noterades för 46 poäng på lika många matcher. En poäng per match - ett snitt han även höll under lagets slutspel. I onsdags deltog han i träningsmatchen mot Vita Hästen och svarade för ett mål.

– Det finns mer att ta från, men det har känts bra och jag ska bygga vidare på detta, säger Daniel och fortsätter:

– Jag tror att för hela föreningen och fansen ligger en rolig och spännande säsong framför oss.

Sportchefen Anders Gozzi är glad över att ha lyckats knyta till sig Daniel.

– Vi får in en forward som står för ett rakt och enkelt spel med kraft i anfallszonen. Daniel besitter även mycket bra skott, vilket han visade senast mot Vita Hästen och kan spela både som forward och center.

Värvningen blir den tredje i ordningen som har möjliggjorts tack vare kampanjen där ni supportrar bidrog till att AIK Hockey har kunnat sätta ett så slagkraftigt lag som möjligt på isen genom att köpa säsongskort så tidigt som möjligt.

De två tidigare var målvakten Johannes Jönsson och backen Johan Larsson.

Kontraktet är skrivet över säsongen 18/19.

Köp ditt säsongskort nu och var med och bidra till en fantastik hockeysäsong ››

AIK AIK Ishockey