Besked om tryoutspelarna
Publicerad: 2019-08-30
herr
Idag meddelade ledarduon Anders Gozzi och Jussi Salo vilka tryout-spelare som får vara kvar i AIK.

För de spelare med tryoutkontrakt var idag sista dagen. Anders Gozzi och Jussi Salo har idag haft samtal med samtliga och meddelat laget sitt beslut.

Samuel Sjölund, Jonatan Asplund, Carl Wassenius och Sebastian Frantz får en plats i laget. Simon Wassberg kommer att börja säsongen i J20.

Sportchefen Anders Gozzi med motivering till valen:

– I både Samuel Sjölund och Jonatan Asplund ser vi två unga talanger som vi tycker är spännande och har den talang som krävs. Det finns en stor potential i backduon.

– Detsamma gäller Carl Wassenius. Vi tror mycket på honom och vill ge honom chansen att med bra träning och en bra vardag ta ytterligare kliv.

– Sebastian Frantz har ett bra spelsinne och är en talang som vi hoppas ska utvecklas ytterligare i vår miljö under kommande säsong.

Simon Wassberg kommer inleda säsongen med klubbens J20-lag.

– På grund av sin skada har han inte kunnat vara med och tävla om en plats i A-laget. Han kommer nu att få chansen att spela och kämpa sig tillbaka i juniorlaget, berättar Anders Gozzi.

Forwarden Sebastian Frantz berättar att det var en stor lättnad när han fick beskedet tidigare idag.

– Det är det här man jobbat för hela säsongen. Det är otroligt kul, säger han och berättar hur sommarmånaderna varit:

– Man har fått göra allt lite extra för att kunna ta en plats. Man har aldrig kunnat slappna av och nu är det egentligen bara att växla upp ännu mer.

AIK Hockey önskar Denis Tolpeko, Henrik Persson & Alfons Malmström lycka till i sina fortsatta karriärer

AIK Ishockey