HockeyAllsvenskans skyttekung klar för AIK Hockey

29 maj 2017 10:00

Anton Holm, som vann skytteligan i HockeyAllsvenskan säsongen 16/17, är klar för spel i AIK kommande säsong. – Det ska bli väldigt kul att få spela i AIK, säger Anton Holm.


Med sina 28 mål satte han skräck hos samtliga försvar i HockeyAllsvenskan föregående säsong. Nu är Anton Holm klar för spel i AIK Hockey.

– Det är väldigt kul. AIK är en anrik förening och en storklubb som ständigt siktar uppåt, säger Holm som själv påpekar att det finns saker att förbättra – trots succén ifjol.

– Jag är en offensiv spelare men ska försöka utveckla mig till att bli en mer komplett hockeyspelare och då tror jag att AIK är en bra plats att utvecklas på.

Sportchefen Anders Gozzi beskriver lagets senaste tillskott som en utpräglad målgörare – och med en stor potential.

– Det är som sagt en utpräglad målskytt med ett bra skott och bra skridskoåkning. Han har bra tajming ute på isen som gör att han ofta hamnar rätt i situationer.

– Holm är främst en offensiv spelare men han har potential att utveckla det defensiva spelet och därmed även bli en duktig tvåvägsspelare.

I laget återfinns en gammal lagkompis – Erik Ullman – som även han kommer från Södertälje SK.

– Att Erik redan finns i laget är självklart roligt. Det ska bli jättekul att få spela med honom men också att lära känna alla andra lagkamrater.

Föregående säsong fick Anton – trots målsuccén – spela kval för att hålla Södertälje SK kvar i HockeyAllsvenskan, något de lyckades med. Men inför kommande säsong siktar han mot att få kvala uppåt.

– Jag spelar för att vinna och hoppas kunna bidra med poäng till laget. Men huvudsaken är laget tar poäng och vinner så många matcher som möjligt för att kunna kvala mot SHL.

Kontraktet med Anton Holm är skrivet över kommande säsong.