Jesper Frödén förlänger med AIK

19 april 2018 15:15
NYHET

Det blir en fjärde säsong i den svartgula tröjan för #28 Jesper Frödén som förlänger sitt kontrakt med AIK Hockey över kommande säsong. – Klubben har bra visioner och målsättningar som jag delar. Vi båda siktar uppåt, hälsar Jesper Frödén.


Inför säsongen 2015/16 skrev den då 21-årige forwarden på för AIK. Den talangfulle spelaren visade sig snabbt vara ett offensivt vapen som skapade oreda bland motståndarnas försvar. Nu väntar en fjärde säsong för #28 som ser fram emot att återigen får bära den svartgula tröjan.

– Jag trivs väldigt bra i föreningen och känner hela tiden att jag tar kliv och utvecklas. Dessutom delar vi samma visioner och målsättningar, vi siktar båda uppåt säger han och fortsätter:

– Under min tid här i AIK känner jag att jag har blivit jämnare i spelet och håller nu en högre lägstanivå än vad jag gjorde tidigare. Jag känner även att jag har klarat av att ta ett större ansvar, både på och utanför isen.

Anders Gozzi är glad över att Jesper Frödén vill vara med på den fortsatta resan mot SHL.

– Med Jesper vet man vad man får varje dag. Han är en av kärnspelarna i AIK och varit en av de bärande spelarna varje säsong. Vi är väldigt glada att han vill fortsätta utvecklas med oss mot SHL.

Säsongens poängproduktion landade på 35 poäng och med det slutade Jesper på en tredjeplats i den interna poängligan. Dessvärre slutade säsongen tidigare än förväntat i och med lagets uttåg i fortsättningsserien.

– Det var oerhört tråkigt att vi inte lyckades toppa formen på slutet. Vi var helt enkelt för ojämna under säsongen där vi kunde blandade väldigt bra prestationer med sämre. Inför nästa säsong gäller det att vi kämpar varje match, tillsammans med supportrarna.

Under de tre säsongerna som Jesper varit AIK-spelare har laget kämpat i toppen och han tror sig veta vad som krävs för att ta det sista steget.

– Vid slutet av dagen handlar det om väldigt små marginaler. Det gäller att pricka formen på slutet av säsongen och få ihop en grupp som jobbar för varandra och gör allt för att vinna. Börjar man med att till få det som rutin i vardagen, att verkligen tävla och vilja gå framåt, är mycket vunnet.

Försäsongsträningen är inne på sin andra vecka och efter en kortare vila direkt efter säsongen känner Jesper att det är skönt att träffa både gamla och nya lagkamrater.

– Det känns kul att vara tillbaka på Hovet. Jag tog någon vecka ledigt efter säsongen och nu är det kul att vara gång igen och hänga med grabbarna och hälsa på de nya spelarna. Jag ser fram emot kommande säsong.

Kontraktet med Jesper Frödén är sträcker sig över säsongen 2018/19.