Dalibor Dvorsky skriver 2-årskontrakt
Publicerad: 2022-02-07
herr
AIK Hockey är mycket glada att kunna presentera att juniorspelaren och den stora talangen Dalibor Dvorsky stannar i klubben i ytterligare två år.

AIK Hockey kunde idag, live och exklusivt i en livesändning i Lojalitetsprogrammet, skriva A-lagskontrakt med den stora talangen Dalibor Dvorsky.

Dalibor, född 2005, kom till Sverige från Slovakien som åttaåring. Familjen valde att flytta till hit just för hockeyutbildningen, potentialen såg man i Dalibor tidigt och satsningen gjordes därav. De senaste två säsongerna har han spenderat i AIK. En tid som 'Dali' själv beskriver som väldigt rolig där han fått ta kliv både med juniorlagen och A-laget.

Dvorsky är en av världens allra bästa 16-åringar och han har haft många ögon på sig under en tid, framförallt från Sveriges högstaliga. Han spås gå högt i NHL Draften, men först kommande år - 2023. Redan förra säsongen A-lagsdebuterade han, som 15-åring, i seniorhockeyn i Slovakien. Men nu står det alltså klart att den unga forwarden, en av världens just nu största talanger, blir kvar i den svartgula tröjan i ytterligare två år.

–Jag känner att jag fått en jättestor möjlighet i AIK och jag är väldigt glad över att spela här kommande år och kommer göra mitt bästa för att hjälpa laget till fler vinster, säger Dvorsky.

–Vi har mest varit i Stockholm under vår tid i Sverige och trivs här. I AIK har jag varit i två år nu och det känns helt rätt, det känns som hemma. Jag gillar alla ledare, personal och alla spelare, adderar han.

AIK Hockeys sportchef Christoffer Malm berättar att han är enormt glad över att 16-åringen väljer att stanna i klubben trots all uppmärksamhet.

–Dali är en oerhört talangfull spelare med framtiden framför sig och jag är otroligt stolt över att vi i AIK får chansen att bidra till hans utveckling de kommande åren, inleder Malm och utvecklar:

–Det visar framförallt att Dalibor med familj och representanter tror på den utbildning han fått hittills i Juniorakademin, samt på vår plan att fortsätta utbilda honom som hockeyspelare och person kommande tid.

–Dali är en av sin åldersgrupps största talanger och med det följer också ett otroligt intresse och andra klubbars önskan om att ha denna signatur. Där ska vi alla inom AIK känna oss stolta över det jobb vi lägger ner som visar att unga, lovande talanger ser vår strategi och plan för individuell utveckling som något man väljer framför andras, säger sportchefen.

Dalibor Dvorsky beskrivs som en ung och hungrig kille som brinner för sin hockey. Forwarden själv berättar att han under dessa år vill utveckla alla delar av sitt spel och att spela med vuxna kommer hjälpa honom framåt i karriären. Sportchefen Christoffer Malm är säker på att den hockey-hungern Dalibor besitter bara kommer att växa för varje dag.

–Vi vet att Dali kommer upp med rätt inställning om att först och främst bli en A-lagsspelare som bidrar på isen, men också till att fortsätta sin resa och utveckling mot sitt mål som slutligen är NHL – Vilket vi kommer göra allt för att bidra till så länge han bär AIK-tröjan, avslutar Malm.

Kontraktet med Dalibor Dvorsky är skrivet till och med säsongen 2023/2024.

AIK Hockey