AIK värvar poängstark forward
Publicerad: 2019-04-03
Herr
Kim Tallberg från Tingsryd är klar för spel i AIK Hockey de två kommande åren. – Känns som rätt steg för mig, säger forwarden.

Efter att ha noterats för sin poängmässigt bästa säsong i HockeyAllsvenskan (30 poäng) lämnar han Tingsryd och flyttar till Stockholm för spel i AIK Hockey de två kommande åren.

– Det känns jättekul och spännande med en ny utmaning för mig. Jag känner att det är rätt steg för min utveckling. Jag och Anders Gozzi hade kontakt en längre period och som han presenterade upplägget, vilken roll jag kommer ha, kändes det helt rätt för mig, berättar Kim Tallberg som ser sig själv som en offensiv kreatör på isen:

– Jag gillar att hitta lösningar på isen och ha mycket puck. Jag vill gärna utnyttja min teknik och skapa ytor för både mig och och mina lagkamrater.

Klubbens sportchef, Anders Gozzi, instämmer i Tallbergs beskrivning.

– Han är både spelskicklig, teknisk och har ett bra spelsinne. Vi känner även att han har en stor utvecklingspotential, vilket vi hoppas kunna få ta del av under hans sejour i klubben.

Fjolårets säsong var tung för Tingsryd som lyckades undvika kval i den absolut sista grundserieomgången, tack vare AIK som kvitterade i slutsekunderna mot Almtuna. Trots lagets motgångar lyckades Kim Tallberg prestera och slutade trea i Tingsryds interna poängliga. Hans poängsnitt per match var dock bäst i laget.

– Det känns som att jag har vuxit varje säsong som gått och tagit steg för steg i rätt riktning och blivit en ledande spelare på den här nivån. Jag hade även turen att spela med bra kedjekamrater och fick utdelning på de chanser jag skapade. Sedan får man aldrig vara nöjd utan det gäller hela tiden att sträva efter att bli bättre.

I AIK förenas han med Jacob Dahlström som han spelade ihop med för två säsonger sedan i Tingsryd.

– Jag pratade med honom inför flytten och jag fick bara höra positiva ord från honom. Det ska bli kul att få spela i samma lag igen, säger Kim som inom kort väntas flytta till Stockholm:

– Jag kommer upp den 18:e eller 19:e april för att ordna med lägenhet. Sedan är det bara att köra!

Kontraktet med Kim Tallberg är skrivet över de två kommande säsongerna.

AIK Ishockey