Skyttekungen tillbaka i AIK

16 april 2020 14:05
herr

Forwarden Anton Holm återvänder till AIK. – Det avslutades inte på rätt sätt förra gången, säger Anton Holm.


Det blev två framgångsrika säsonger för Anton Holm i AIK innan det ifjol fortsatte till Finland och sedan Skellefteå i SHL. Nu är han tillbaka i den svartgula tröjan.

– Det var en intressant upplevelse att spela utomlands och man fick ta del av både de positiva och negativa aspekterna som medför. Det var en läropeng och jag tar med mig väldigt många bra saker. Att sedan få testa på att spela i SHL var jättekul. Jag hade självklart önskat att ha varit med från start men är oerhört tacksam över den möjligheten jag fick, säger Anton som är glad att åter få ta på sig den svartgula matchtröja.

– Man får följa känslan i kroppen och det gjorde att jag valde att återvända till AIK. Det avslutades inte på rätt sätt förra gången och det ska bli hur kul som helst att få spela här igen. Jag ser verkligen fram emot det här, jag är jättetaggad.

På frågan ifall han tror publiken kommer få se en annorlunda Anton Holm på isen jämfört med för två år sedan svarar han:

– Jag tror och hoppas inte det. Jag är samma kille, kanske med lite mer kött på benen och lite mer erfaren. Sedan får vi se ifall målproduktionen är densamma. För mig har det aldrig spelat någon roll vem som gör mål, bara vi vinner matcherna.

Anders Gozzi är glad att knyta till sig Anton Holm till klubben på två år.

– Anton är en extrem målskytt med ett av ligans bästa skott. Det är en bra kille i omklädningsrummet och på isen som vill vara delaktig i att föra AIK Hockey framåt.

Kontraktet med Anton Holm sträcker sig över säsongen 2021/22.