Albin Blomqvist: "Vill kunna assistera så mycket som möjligt"
Publicerad: 2021-10-06
herr
AIK breddar A-lagets fysteam genom att ta in Albin Blomqvist på konsultbasis för att assistera Andreas 'Ante' Simensen.

Albin Blomqvist kommer att under säsongen att plockas in på konsultbasis för att stärka upp A-lagets fysträning. Albin, som utgår hemifrån Skåne och kommer upp till Stockholm då och då, kommer att assistera lagets fysansvarige Andreas 'Ante' Simensen med dels analys av värden för att bygga en korrekt träning för laget, både på isen och i gymmet.

–Första dagen har varit inspirerande, det är mycket nya ansikten och mycket att ta in. Men det är kul! Säger Albin till AIK Play Premium i en intervju som du kan se via Lojalitetsprogrammet.

–Tanken är att jag ska hjälpa till att sätta upp en mall för hur AIK jobbar. Och assistera Ante med att läsa av värden kring belastning, hur killarnas belastning ser ut och vad som är bäst att göra på olika dagar, berättar han.

–Vi gör detta för att öka vår kunskap både inom tränarteamet men också i fysteamet, i fysträningen och periodisering av träning och jag är väldigt glad över att Albin hoppat på detta uppdrag. Jag är säker på att han kommer kunna lära oss ännu mer och samtidigt lära sig mer på vägen han också från vårt redan väldigt duktiga fysteam med Ante i spetsen, berättar sportchef Christoffer Malm.

Se klippet på AIK Play Premium ››

För att se det exklusiva materialet på AIK Play Premium måste du registrera dig/logga in på Lojalitetsprogrammet vilket du kan göra genom att klicka här ››

AIK Hockey