Lisa Johansson når milstolpen 400 matcher i SDHL

18 oktober 2021 16:00
dam

AIK:s trotjänare Lisa Johansson nådde i helgen milstolpen 400 matcher i SDHL (tidigare Riksserien), och hon är den spelare som gjort flest matcher i högsta serien genom tiderna!


Lisa Johansson, ursprungligen från Nybro är en av AIK Hockeys trognaste spelare. Lisa har närmare 350 matcher i AIK-tröjan, och nu i helgen passerade hon 400 spelade matcher i SDHL/Riksserien. Hon är med den siffran den spelare som gjort flest grundseriematcher i högsta serien, genom tiderna. På sina 400 matcher har det blivit 206 mål och 135 assist.

Lisa Johansson debuterade i Riksserien (nuvarande SDHL) säsongen 2007/2008, då i Växjö Lakers. Därefter blev det två och en halv säsong i Leksands IF innan Lisa flyttade till Stockholm och AIK där hon sedan dess hört hemma.

–Jag har ju växt upp med hockeyn. Sen har den väl nu fortsatt styra även ens vuxna liv. Det är en underbar sport och det är otroligt kul men även ett privilegium att ha kunnat spela såhär länge, berättar Lisa om sina nu 15 år i högsta serien och fortsätter:

–Jag är otroligt tacksam över att ha fått chansen att representera en så stor klubb som AIK under så lång tid. Men även min tid i Leksand, som tonåring, där man började utvecklingen som spelare men kanske främst växte som människa. Sen att ha fått vara med på resan som damhockeyn i stort har gjort under dessa 15 år har varit väldigt inspirerande.

AIK Hockey riktar ett stort grattis till Lisa för en fantastisk milstolpe att uppnå och en lika fantastisk karriär!