Oscar Nord förlänger med AIK

29 april 2020 12:00
herr

#26 kommer även kommande säsong att bäras av Oscar Nord efter att han har förlängt sitt kontrakt med klubben. – Det känns jätteroligt att få representera AIK ytterligare en säsong, säger Oscar Nord.


Under årets tuffa säsong var Oscar Nord en som klev fram när det var som jobbigast och visade prov på fina ledaregenskaper. Belöningen blev ett nytt kontrakt med AIK.

-Oscar hade en bra utveckling och var en av de få spelare förra året som klev fram när det var som jobbigast och visade bra ledaregenskaper. Att ha honom i laget även kommande säsong känns tryggt, säger AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi.

Oscar Nord är glad över att få fortsätta i AIK.

-Årets säsong var tuff och med tanke på hur kul det var säsongen innan vill jag självklart ha samma känsla i höst och göra ytterligare en bra säsong i AIK.

Under årets säsong klev Oscar fram och visade ledaregenskaper som gjorde att han fick bära C:et på sitt bröst i slutet av säsongen.

–Det var kul och en ny erfarenhet för mig. Jag är fortfarande ganska ung men när frågan dök upp och jag hade pratat med Dahlström och Bobo, som ville att jag skulle var kapten, kändes det som ett bra steg för mig att ta, säger han och utvecklar:

–Jag tycker jag att jag visade mycket med mitt spel ute på isen och hoppas många kände att det var just där jag visade mina kaptenegenskaper.

Utöver att få bära C:et gjorde även Oscar en poängmässigt bra säsong.

–Jag gjorde fler poäng än säsongen innan och kände att jag tog mer plats i det offensiva spelet. Vi gjorde inte många mål samtidigt som det defensiva spelet inte satt. Det var en tuff säsong för laget och det blir då svårt för egen del också. Jag känner att jag har mer att ge.

Inför kommande säsongen känner sig Oscar förväntansfull.

–Det känns jätteintressant med Håkan Åhlund som ny tränare och det har kommit in många nya spelare, däribland några återvändare, vilket känns extra kul.

Är det något du vill hälsa till AIK-supportrarna?

–Jag hoppas vi kan fylla Hovet så många matcher som möjligt under säsongen och att vi kan bidra med ett bra spel och ta tillbaka AIK till toppen!

Kontraktet med Oscar Nord sträcker sig över säsongen 2020/21.