Framgångsrik nyemission för AIK Hockey
Publicerad: 2018-03-23
Mellan den 26 januari och 14 mars fanns möjligheten att bli delägare i AIK Hockey tack vare klubbens nyemission via Pepins. En chans hela 3072 personer tog – vilket bidrog till att klubben fick in drygt 9 MSEK.

Det är inte lätt att – med de förutsättningar som finns – skapa möjligheter som krävs för att utmana om en plats i den svenska högstaligan, SHL. Den framgångsrika nyemissionen ger dock klubben bättre förutsättningar och kommer även att ligga till grund för en fortsatt satsning mot SHL.

– Vi är väldigt tacksamma att så många valde att bli delägare i AIK Hockey. Det visar på att det finns ett stort och brett engagemang och att det är många som lever med klubben, säger klubbens vd, Anders Olson och fortsätter:

– Det är tufft att bedriva hockeyverksamhet i Stockholm men detta ger oss bättre förutsättningar att fortsätta med vår plan i hopp om att nå SHL.

Kapitalet kommer även att underlätta klubbens satsning på dam- och juniorverksamheten.

– Vår grundfilosofi är att bygga våra lag på i stor utsträckning med spelare från de egna leden och vi kommer att fortsätta satsa på den juniorverksamhet som genom åren levererat ett flertal spelare till vårt A-lag, SHL och NHL. Något klubben vill fortsätta med, säger Anders Olson.

I och med AIK Hockeys samarbete med Barncancerfonden valde klubben att öronmärka 0,5% av investeringen till organisationen.

–Vi är väldigt glada över beslutet av AIK Hockey att ge 0,5% från deras nyemission till Barncancerfonden. Vårt mål på sikt är att nå en hundraprocentig överlevnad för de barn som drabbas av cancer. För att vi ska kunna nå det måste forskningen fortsätta att drivas framåt och därför behövs alla bidrag vi kan få – både från företag och privatpersoner, säger Eleanor Rendahl, projektledare för idrottsevent på Barncancerfonden.

Hämta din halsduk och pin på kontoret

Samtliga delägare är berättigade till en delägarhalsduk. De delägare som gick in med 1 500 kronor eller mer kommer även att få en delägarpin. De som bor i Storstockholm har fram till den 27 april att hämta dessa på AIK Hockeys kontor på Gårdsvägen 4, Solna. För er som inte har möjlighet att besöka kontoret skickar vi ut halsduk och pin efter den 27 april.

Mer information finns att ta del av i faktarutan till höger.

Tiderna som gäller för att hämta ut på kontoret är mellan klockan 9 och 17, måndagar till fredagar. Kontoret har lunchstängt mellan klockan 12 och 13.

AIK Ishockey