AIK överens med Oskar Magnusson

20 juli 2021 17:00
herr

AIK Hockey värvar den Malmöfostrade forwarden Oskar Magnusson som gör debut i HockeyAllsvenskan.


19-åriga Oskar Magnusson från Trelleborg fick redan säsongen 19/20 testa på seniorhockey tillsammans med Malmö i SHL, förra säsongen fick han chansen igen både i SHL och i HockeyEttan då han lånades ut till Tyringe.

–Oskar är en talangfull ung spelare som jag följt sen han var med och vann TV-pucken med skåne 2017. Han spelar med mycket fart och känslor och har bevisat i junioråldern att han kan spela i alla situationer. Han är en lagspelare som alltid sätter laget först, och en spelare som älskar att tävla, säger sportchefen Christoffer Malm.

–Det ska bli spännande att se vad Oskar kan göra i seniorhockeyn redan den här säsongen!

Oskar Magnusson berättar att han är en kille som gillar att tävla och alltid ger 100% när han är på isen. Som person är han social och glad, och gillar framförallt att vara den i omklädningsrummet som sprider glädje. Kommande säsong ges han chansen att sprida glädje i AIK:s omklädningsrum på Hovet.

–Det känns jättebra! AIK för mig är en storklubb som ska spela i SHL. Det ska bli kul att se vad vi kan hitta på den här säsongen och förhoppningsvis ta klivet upp, berättar han i bilen på väg till sommarfysen.

Han har, tillsammans med AIK Hockeys nyförvärv Axel Wemmenborn, skött fysen på hemmaplan under ledning av fystränaren Albin Blomqvist, bror till herrarnas huvudtränare Anton.

Under sina år i Malmös juniorer fick Oskar ha just Anton Blomqvist som tränare, och att få återförenas med Anton var en stor del av sitt val av klubb.

–Jag vet hur Anton funkar och jag tycker om hur han är som tränare. Han är en väldigt duktig på att utveckla spelare, och jag är fortfarande ung och vill utvecklas så det var en jättebra lösning när AIK ville ha mig, förklarar Oskar.

–När jag hade honom i min sista J20 säsong så gjorde jag nog min bästa hockeysäsong någonsin. Så det var väl lite det jag tyckte var spännande med att komma hit och se vad jag kan göra med honom igen, adderar han.

Utöver att få ledas av Blomqvist igen var Oskar på jakt efter att testa något annat än Malmö och så snart AIK Hockey tog kontakt berättar han att det lät väldigt intressant.

–Eftersom AIK spelar i HockeyAllsvenskan så fanns det en större chans för mig att få spela mer. Som sagt, jag tycker AIK är ett sjukt bra lag och ett lag som ska spela i SHL, så det blir ju också att man tävlar för någonting stort - att gå upp.

Trots att han fått testa på seniorhockeyn tidigare blir detta hans första riktiga säsong där han hoppas kunna utvecklas så mycket som möjligt på alla plan. Främst spelet med puck berättar Oskar, att bli trygg med pucken och våga ta för sig.

–Det blir en annan situation och kanske lite andra förväntningar på en när man går in och ska ta en plats i truppen. Det jag vill få ut av säsongen är väl att spela så mycket som det går, och göra det bra. Jag är fortfarande junior så jag har mycket att utveckla och vill bli bättre på, berättar han.

Det blir mycket nytt för forwarden, nytt lag och nya lagkamrater, ny stad och även ny liga.

–HockeyAllsvenskan är en liga som blir bättre och bättre för varje år. Lagen får bättre spelare och glappet mellan SHL och allsvenskan blir väl kanske allt mindre. Jag tycker det ska bli intressant att se vad jag kan göra i den ligan, förhoppningsvis en jäkligt bra säsong och sen får man se vad som händer, säger Oskar och fortsätter:

–Jag är bara positiv till Stockholm, så mycket att se och så mycket att hitta på när man inte har träningar. Det blir ett äventyr i sig att bara utforska staden!

Oskar med sina 19 år är en av lagets yngsta spelare, och omges av ett rutinerat lag med en del ”äldre” lagkamrater.

–Jag har alltid varit bland de yngre så det blir som vanligt. Men jag har varit uppe och träffat alla grabbar, och även de äldre är jättesköna och enkla att prata med. Jag tycker det verkar vara en skön blandning! Förhoppningsvis är tävlingsnivån otroligt hög också, och att alla är där för att utvecklas och göra det bästa för laget, berättar han.

Utöver ett skönt gäng i sitt nya lag ser han fram emot att vinna hockeymatcher tillsammans med dem, och göra någonting bra av säsongen.

–Och försöka ta klivet upp till SHL, där jag tycker att AIK ska ligga. Även att träffa mycket nya vänner, både i laget och utanför, det ser jag fram emot! Avslutar Oskar.

Kontraktet med Oskar Magnusson är skrivet för säsongen 2021/2022.