Sam Marklund återvänder till AIK

3 augusti 2021 13:00
herr

Forwarden Sam Marklund är tillbaka i AIK och har skrivit på för den kommande säsongen.


AIK Hockey har gjort klart med den hårt jobbande forwarden Sam Marklund som tidigare representerat klubben i två säsonger.

–Sam står för otroligt mycket passion och energi i sitt spel och kommer till hallen varje dag för att både bli bättre själv men också lyfta sina lagkamrater. Det är faktorer som kommer vara till stor nytta och hans karaktär är precis vad vi letat efter. Sam är väldigt användbar på isen och kan spela i alla spelformer och situationer. Att han är skridskostark och stark med pucken kommer göra honom svår att möta, berättar sportchefen Christoffer Malm.

Sam Marklund kom till AIK för första gången 18/19 och gjorde en fin säsong i klubben med 29 poäng på 53 matcher. Därefter blev det en tyngre säsong, både för AIK Hockey, men även för Sam själv som knappt 20 matcher in bröt handleden under en bortamatch och blev borta resterande del av säsongen. Återkomsten till AIK Hockey är lite av en revansch för Sam.

–Mina två senaste säsonger har varit något sämre, så det är klart jag känner att jag vill ha revansch. Efter att ha pratat med Blomman [Anton Blomqvist] och Malm så känns det som att AIK är på väg och vill ta nästa steg. Det känns väldigt kul att hoppa på det tåget, säger han.

Efter en tung pandemisäsong ser Sam nu fram emot att få komma tillbaka till AIK.

–Jag trivdes väldigt bra här senast, dels med tryggheten med allt och alla runtomkring och sen så bor min tjej här, så det känns skönt att vara tillbaka.

–Första året i AIK gick väldigt bra, då var vi ju nära på att gå upp. Det var min roligaste säsong i karriären, hittills. Andra säsongen bröt jag ju handleden, så det har varit både upp och ned under min tid i klubben så här långt, berättar Sam.

Sam Marklund är en hårt jobbande forward som är vass framför motståndarnas målbur och noteras för så väl mål som assist. Men skottet, det kan bli bättre anser han själv.

–Jag gillar att grisa till det lite när det behövs. Men det är det hårda jobbet och spelet framför kassen som är min grej. Skottet hade varit trevligt att få till.

Sam med sina 28 år tillhör den äldre gruppen i laget där han återförenas med många bekanta ansikten. Förväntningarna inför säsongen är höga erkänner han snabbt.

–Mina förhoppningar är ganska höga. Jag hoppas vi är med och slåss där uppe i toppen. Det är många gubbar som var med första säsongen jag var här, som var med på den resan. Och de som kommit in är också bra gubbar och spelare. Många har varit med länge och spelat viktiga matcher, och även varit i den här ligan länge. Det är bara positivt, man vet vad som krävs för att vinna, förklarar Sam.

–Jag har en enorm revanschlust. Jag är taggad på att vinna någonting, och komma igång med säsongen, avslutar han.

Kontraktet med Sam Marklund är skrivet för säsongen 2021/2022.