Två landslagsspelare förlänger med AIK Hockey

20 april 2018 13:49
NYHET

Klubben kan meddela en glädjande nyhet att landslagsspelarna Emmy Alasalmi och Lisa Johansson förlänger med AIK Hockey. – Det var en självklarhet, säger Lisa Johansson.


Nye tränare, Jared Cipparone, har inte legat på latsidan efter att han presenterats som ny huvudtränare för klubbens damlag. I dag står det klart att Emmy Alasalmi och Lisa Johansson förlänger med klubben.

– Lisa är en av Sveriges mest skickliga spelare och är duktig både defensivt och offensivt. Jag fick chansen att känna Lisa mer förra säsongen och gillar verkligen hennes karaktär. Hon kommer att vara en ledande spelare för oss och kan spela i alla spelsituationer, säger Jared och fortsätter med att beskriva Emmy:

– Emmy är en väldigt duktig försvarare. Hon har ett bra skott och är en stark skridskoåkare som hon kan använda både offensivt och defensivt. Hon kommer att bidra med en stor erfarenhet till vårt försvar.

De båda spelarna kände själva att det inte var några andra alternativ som var lika lockande. Speciellt inte efter att Jared Cipparone presenterades som ny tränare för damlaget.

– Att få spela i AIK även nästa säsong känns både bra och tryggt. Det är hemma helt enkelt. När jag fick höra att Jared var den nye tränaren var även det en morot för att stanna, säger Emmy. Något Lisa håller med om:

– Jared var en starkt bidragande orsak. Vi har haft honom i landslaget och jag gillar hans syn på hockey. Han förespråkar en offensiv hockey, en rolig hockey som jag vill spela, säger Lisa som medger att det var flera klubbar som ville ha hennes signatur:

– Det var några klubbar som hörde av sig men jag trivs väldigt bra här och det är här jag vill vara. Det var en självklarhet att stanna i AIK.

Fjolårets säsong tog dessvärre slut i kvartsfinalen mot Linköping efter att laget förlorat den tredje och avgörande matchen. En bitter avslutning på säsongen.

– Som lag var vi för mycket upp och ner i våra prestationen. Vissa dagar kunde vi spela väldigt bra, för att matchen efter göra en sämre prestation. Jag tycker ändå att vi spelade bättre än vad många trodde och vi visade att vi kan störa topplagen, tyvärr tog det slut för tidigt, säger Emmy Alasalmi.

Lagets poängmaskin - Lisa Johansson - vann den interna poängligan efter att ha noterats för 39 poäng på 32 matcher. Trots det är hon inte nöjd och ser fram emot nästa säsong för revansch.

– Jag hade en helt okej säsong men jag tycker ändå jag borde ha producerat mer än vad jag gjorde. Det var en helt okej säsong och jag är en erfarenhet rikare och ser fram emot kommande säsong.

Utöver de två ovan nämnda spelarna utgörs truppen av följande spelare:

Amanda Johansson (M)

Gabriella Johansson (B)

Hanna Westerlund (B)

Johanna Lagus (F)

Frida Ekdahl (F)

Estelle Forsberg (F)