Poängstark duo förstärker AIK Hockey

18 april 2018 11:00
NYHET

Klubben har gjort klart med en poängstark duo inför kommande säsong i form av Fredric Weigel och Sam Marklund. – Jag vill vara med på resan, säger Fredric Weigel. – Att få chansen att spela inför ett fullsatt Hovet som AIK-spelare är något jag ser fram emot, hälsar Sam Marklund.


Ovan kan ni ta del av intervjun med Fredric Weigel. Sam Marklund är dock ännu inte i Stockholm - vilket gjorde att intervjun med honom togs via telefon.

– Under fjolårssäsongen var huvudspåret från början Modo men sedan hörde Tomas Mitell av sig kort efter att säsongen var färdigspelad och vi hade ett väldigt bra snack och jag blev övertygad om att AIK var nästa steg i min karriär. Det vi pratade om lät intressant och jag är jätteglad att få spela för AIK - det känns väldigt stort, säger Sam Marklund.

Sportchefen Anders Gozzi är glad över att ha kunnat knyta till sig två poängspelare till laget som förutom att bidra till laget även får sina medspelare att prestera bättre.

– Sam Marklund är en spelare som står för attityd och hårt jobb men han kan även spela och producera. Fredric Weigel står för kreativitet och spelskicklighet och är samtidigt duktig på att göra sina medspelare bättre.

Marklund beskriver sig själv som en spelare som alltid ger allt på isen och hans mest populära yta är framför mål.

– Jag är framför allt en hårt jobbande forward och försöker alltid vara jobbig att möta för motståndarna, speciellt framför mål.

Fjolåret noterades Marklund för sin bästa säsong rent poängmässigt. Det blev totalt 34 poäng på 52 matcher. Något han hoppas kunna fortsätta med även i den svartgula tröjan.

– Det blev en hel del poäng i fjol - vilket var kul och det ä klart man vill bidra så mycket som möjligt till laget och visa att man är mer än en jobbig jäkel. Mitt fokus kan lätt annars bli - ifall jag spelar med två skickliga offensiva spelare - att ta jobbet framför mål.

Sam Marklund har ännu inte träffat övriga spelar i laget utan sköter sin träning på hemmaplan i Skellefteå tills allt är ordnat inför flytten.

– Jag har alltid varit van att köra hårt själv under sommaren så det är ingen fara. Dagarna går ut på att styrketräns på gymmet och även klämma in mycket konditionsträning. Idag har jag varit ute och cyklat och ska senare köra ett hårt styrkepass på gymmet. Man kör väldigt hårt för att vara så redo som möjligt när säsongen drar igång, säger han.

I fjol åkte han in på Hovets is inför fullsatta läktare när Modo kom på besök och han medger att det är en speciell känsla att spela inför AIK-publiken.

– Det är tufft, och ett riktigt härligt tryck som AIK-supportrarna kan skapa. Ett fullsatt Hovet är hur kul som helst att spela inför och mäktigt. Som motståndare är det tufft att slå AIK på Hovet när det är fullsatta läktare, man får inte mycket med sig som motståndare. Det är skönt att jag står på ”rätt” sida nästa säsong, avslutar Sam Marklund.

Kontraktet med Fredric Weigel sträcker sig över säsongen 2018/2019.

Kontraktet med Sam Marklund sträcker sig över säsongen 2019/2020.