Poängstark back ansluter till AIK

20 april 2020 15:00
herr

Amil Krupic skördade stora framgångar under fjolårets säsong och är nu klar för AIK. – Känner mig väldigt inspirerad, säger backen.


Med sina 36 poäng var han en av fjolårets poängstarkaste backar i HockeyAllsvenskan. När han efter säsongen fick höra att han var på Anders Gozzis radar var det enbart positiva känslor.

– Det var väldigt kul att höra att AIK var intresserade av mig. AIK är en storklubb där, när det går bra med alla fans och trycket som finns omkring, så är det en svårstoppad maskin och det ska bli kul att få vara en del av det.

I Amil har AIK knutit till sig en stabil tvåvägsback enligt sportchefen Anders Gozzi.

– Amil är en talang som tidigt var uppe och nosade i Rögles A-lag. Han har fått ta en längre väg genom Division 1 och HockeyAllsvenskan men visade i årets säsong att han är en riktigt bra tvägsback och kom trea i Allsvenskans skytteliga för backar.

Fjolåret var Amils bästa sett till poängproduktion.

– Jag fick mycket förtroende och hade möjlighet att spela ut hela mitt register. När jag pratade med Anders fick jag en känsla av att jag kommer få en bra roll här också.

Utöver en stabil back med näsa för poäng får AIK-supportrarna även chansen att se en spelare som vill bjuda på det lilla extra.

– Jag är en glad människa som är väldigt ambitiös med min hockey och på isen försöker jag bjuda publiken med att ibland göra det lilla extra, säger Amil.

Kontraktet med Amil Krupic sträcker sig över säsongen 2021/22.